«Ψήνεται» deal της dotsoft με μεγάλο παίκτη στα telecoms

⦁ Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πληροφορία αλίευσε η στήλη σχετικά με ένα deal που κυοφορείται στον ευρύτερο χώρο της τεχνολογίας.

⦁ Στην πιάτσα ακούγεται έντονα για deal της dotsoft του Αναστάσιου Μάνου.

⦁ Η εταιρεία πληροφορικής λέγεται ότι έδωσε τα χέρια με τηλεπικοινωνιακό όμιλο, ο οποίος έχει συμπράξει με μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο στην αγορά των έργων ICT.

⦁ Το deal χειρίζεται ο deal maker Giusepe Gianno της Euroxx AXΕΠΕΥ  ο οποίος κατέχει και το 15,8% της εισηγμένης εταιρείας πληροφορικής.

⦁ Για την ιστορία να πούμε ότι η dotsoft μπήκε πρόσφατα στην Ενναλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών τον περασμένο Αύγουστο.

⦁ Δραστηριοποιείται κυρίως στον δημόσιο τομέα που περιλαμβάνει τα έργα και τις λύσεις που αφορούν οργανισμούς του ελληνικού δημοσίου

⦁ Το 2022 παρουσίασε κύκλο εργασιών 3,84 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 4% σε σχέση με το 2021.

⦁ Επιπλέον, έχει ήδη συνάψει σημαντικές συμβάσεις συνολικού ποσού περίπου 2,1 εκατ. ευρώ.
——————

Στήριξη από insiders δέχεται ο Σαράντης

⦁ Καθημερινές είναι οι εντολές αγορών που δίνουν οι βασικοί μέτοχοι του Σαράντη.

⦁ Οι οποίες μαζί με τις αγορές ιδίων μετοχών έχουν στηρίξει την εισηγμένη να περάσει τον «κάβο» της αδυναμίας της αγοράς.

⦁ Η μετοχή μάλιστα έχει καταφέρει να υπεραποδώσει το τελευταίο δίμηνο

⦁ Και αυτό τη στιγμή που αρκετοί τίτλοι παρουσιάζουν διψήφια πτώση.

⦁ Τα μεγέθου του ομίλου πάντως δείχνουν μεγάλη ανθεκτικότητα, δεδομένου και του πληθωριστικού περιβάλλον που πλήττει τη ζήτηση.
—————-

Αυτό που λείπει από τα roadshow της EXAE

⦁ Μπορεί η ΕΧΑΕ να ετοιμάζεται για τα roadshow του χειμώνα, αλλά όπως πληροφορούμαστε κάτι λείπει…

⦁ Και αυτό είναι η έλλειψη σχεδίου για την είσοδο στην ελληνική κεφαλαιαγορά παραδοσιακών δραστηριοτήτων.

⦁ Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι τα roadshow θα πρέπει να συνδυαστούν που θα στοχεύουν στην ευρύτερη οικονομία, και όχι κάποιες επιλεγμένες θέσεις σε εισηγμένες.

⦁ Ώστε να έχει νόημα και η παρουσία του πρωθυπουργού, η οποία δρομολογείται για τα roadshow τόσο στο Λονδίνο (Νοέμβριο) όσο και στη Νέα Υόρκη (Ιανουάριο).

⦁ Βέβαια, ακόμη έχει πολύ δρόμο μέχρι να προετοιμαστεί το επιτελείο και να φέρει αποτελέσματα.
—————–

Τι μας θύμισαν οι Γερμανοί για την Cosco

⦁ Μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση έκανε η πηγή μας στην ακτή Μιαούλη με αφορμή δημοσίευμα της Handelsblatt για τις κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

⦁ Το δημοσίευμα, μας λέει, ήρθε να μας υπενθυμίσει ότι κάποιοι στην Ευρώπη αρχίζουν να αντιδρούν στην Κινεζική επέκταση.

⦁ Τώρα όμως, προσθέτει, είναι πολύ αργά για δάκρυα.

⦁ Όταν οι Κινέζοι άπλωσαν τα δίχτυα τους, στο λιμάνι του Πειραιά εν μέσω μνημονίων κανείς από το Βερολίνο δεν αντέδρασε στην πώλησή του.

⦁ Ούτε βέβαια ήρθε με ένα επενδυτικό σχέδιο στα χέρια, παρά το γεγονός ότι οι Γερμανοί ξέρουν καλά τη δουλειά γιατί έχουν και μεγάλες εταιρείες containers.

⦁ Η πηγή μας προχωράει ένα βήμα παραπέρα.

⦁ Υποστηρίζει πως οι ελληνικές επιχειρήσεις γύρω από το μεγάλο λιμάνι εκτός από το να μετράνε containers δεν είδαν κάποιο ιδιαίτερο όφελος.

⦁ Όπως λένε οι Κινέζοι για κάθε δουλειά που απαιτείται στο λιμάνι στήνουν και μία θυγατρική και μαζεύουν «όλο το χρήμα».

⦁ Καλά λοιπόν τα containers αλλά δεν φτάνουν! Κατά τα λοιπά οι κινέζοι κάνουν τον… κινέζο

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino