Η αμερικανική ρυθμιστική αρχή για την ασφάλεια των αυτοκινήτων (NHSTA) ανακοίνωσε σήμερα πως η Tesla θα ανακαλέσει 54.676 οχήματα Model X που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ του 2021 και του 2023, καθώς είναι πιθανό να μην ανιχνεύεται η χαμηλή στάθμη του υγρού των φρένων και να μην ανάβει η σχετική προειδοποιητική λυχνία.

Η Tesla κυκλοφόρησε μια δωρεάν επικαιροποίηση λογισμικού με ασύρματη εκπομπή over-the-air (OTA) για να διορθώσει το πρόβλημα, πρόσθεσε η NHSTA.

Αυστηρότερα πρότυπα στην εξοικονόμηση καυσίμου απαιτεί από τις ΗΠΑ η Tesla

Η εν λόγω αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτροκίνητων οχημάτων ανέφερε πως δεν γνωρίζει να έχουν συμβεί μέχρι τις 10 Οκτωβρίου συγκρούσεις, τραυματισμοί ή θάνατοι που να ενδέχεται να συνδέονται με το πρόβλημα αυτό, ανέφερε η NHSTA.

Η Tesla δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του πρακτορείου Reuters για σχόλιο.

Η μετοχή της Τesla τραβά την… κατηφόρα

Στο μεταξύ, η μετοχή της Tesla υποχωρεί καθώς οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας μειώθηκαν κατά 10,9% σε ετήσια βάση για τον μήνα Σεπτέμβριο, σύμφωνα με έκθεση της Ένωσης Επιβατικών Αυτοκινήτων της Κίνας.

Η έκθεση ανέφερε ότι η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε 74.073 ηλεκτρικά οχήματα στην κινεζική αγορά κατά τη διάρκεια του μήνα. Οι πωλήσεις για τα οχήματα Model 3 και Model Y που κατασκευάζονται στην Κίνα μειώθηκαν κατά 12% από τον Αύγουστο έως τον Σεπτέμβριο. Η Tesla εξάγει πολλά από τα αυτοκίνητα που κατασκευάζει στην Κίνα.

Τα νέα για την πτώση των πωλήσεων της Tesla έρχονται μια εβδομάδα αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι παραδόσεις οχημάτων της για το τρίτο τρίμηνο του έτους ήταν χαμηλότερες από τις παραδόσεις και την παραγωγή του προηγούμενου τριμήνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green