Όλα για όλα τα δίνουν οι μεγάλες εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών επιδιώκοντας να κερδίσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερα μερίδια στην αγορά του ντίζελ θέρμανσης.

Ο τζίρος της υπολογίζεται γύρω στα 1,5 με 1,7 δις. ευρώ και κρατά εννιά μήνες. Έσοδα τα οποία επιδικώκουν να αποκομίσουν τόσο οι εταιρείες εμπορίας των δύο μεγάλων ενεργειακών ομίλων HELLENIQ ENERGY (ΕΚΟ και MOTOR OIL) όσο και άλλες μεσαίου μεγέθους όπως η Ελίν αλλά και οι μικρότεροι διανομείς.

Οι πωλήσεις

Οι ήπιες καιρικές συνθήκες δεν έχουν ευννοήσει τις πωλήσεις του πετρελαίου θέρμανσης κατά τις πρώτες επτά ημέρες της διάθεσης του.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, οι πωλήσεις σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο είναι κάτω κατά 50%. «Η ζήτηση σαν να τσίμπησε λίγο, τις πρώτες μέρες μετά τα γεγονότα στο Ισραήλ με καταναλωτές να ανησυχούν για υψηλότερες τιμές», σημειώνει στέλεχος εταιρείας πετρελαιοειδών.

Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης σε όλη την Ελλάδα είναι στα 1,42 ευρώ ανά λίτρο και στις 13 Οκτωβρίου, πρώτη μέρα, ήταν στγα 1,39 ευρώ το λίτρο.

Εβδομάδα θρίλερ για το αργό και το πετρέλαιο θέρμανσης

Τα υπερόπλα…

Οι «μεγάλες αδελφές» της ελληνικής αγοράς καυσίμων ορμώμενες και από τα περιθώρια κέρδους των διυλιστηρίων που διαθέτουν οι μητρικές τους εταιρείες έχουν προχωρήσει σε μπαράζ προωθητικών ενεργεικών προκειμένου να προσελκύσουν καταναλωτές και να αποσπάσουν μερίδια από τον τζίρο του 1,5 με 1,7 δις. ευρώ.

Έτσι, οι εταιρείες ΕΚΟ και BP της HELLENIQ ENERGY αλλά και οι AVIN και CORAL – SHELL της Motor Oil έχουν σε ισχύ πρόγραμμα άτοκων δώσεων με τη χρήση τραπεζικών καρτών και σε συνδυασμό με εκπτώσεις.

H EKO

Η ΕΚΟ δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να προμηθευτούν, πετρέλαιο θέρμανσης με έκπτωση 5% και εξόφληση σε 12 άτοκες δόσεις με πιστωτικές κάρτες ελληνικών τραπεζών, από τις 13 Οκτωβρίου έως και τις 17 Νοεμβρίου 2023. Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα όλα τα μέλη του προγράμματος επιβράβευσης EKO Smile κερδίζουν πόντους, όπως επίσης και τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα μεγάλο διαγωνισμό για 100 δώρα υψηλής αξίας, με κάθε αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

H BP

Η BP για το ίδιο προαναφερόμενο χρονικό διάστημα περέχει τη δυνατότητα αγοράς πετρελαίου θέρμανσης σε επιλεγμένα πρατήρια της με έκπτωση 2% με χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών εκδόσεως ελληνικών τραπεζών και με δυνατότητα αποπληρωμής σε έως και 12 άτοκες δόσεις με πιστωτικές κάρτες Mastercard ή Visa εκδόσεως ελληνικών τραπεζών.

H AVIN

Η AVIN ξεκίνησε τη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης με δυνατότητα πληρωμής σε έως και 12 δόσεις.

Ειδικότερα, η εταιρεία προσφέρει κέρδος 6% για αγορές με τις πιστωτικές κάρτες και 3% για αγορές με χρεωστικές κάρτες της Εθνικής Τράπεζας μέσω του προγράμματος go4more.

Παράλληλα, τα μέλη του προγράμματος επιβράβευσης «AVIN Κερδίζω» έχουν 0,5 πόντους ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης, κερδίζοντας πολλαπλές δωροεπιταγές αξίας 3 ευρώ για εξαργύρωση στα πρατήρια της εταιρείας, ενώ συμμετέχουν σε διαγωνισμό για να κερδίσουν προπληρωμένες κάρτες καυσίμων.

Coral – Shell

Η Coral – Shell, δίνει τη δυνατότητα σε όσους καταναλωτές πραγματοποιήσουν παραγγελίες μέσω του 18330, του allSmart.gr και επιλεγμένων πρατηρίων Shell, να λάβουν έκπτωση 10 ευρώ ανά 1.000 λίτρα (1 λεπτό ανά λίτρο) για αγορές άνω των 1.000 λίτρων. Παράλληλα, η εταιρεία προσφέρει διπλάσιους πόντους Smart (1 πόντος ανά λίτρο αντί για 0,5 πόντοι ανά λίτρο) για όλες τις αγορές πετρελαίου θέρμανσης έως τις 30 Απριλίου 2024.

Επιπλέον, οι καταναλωτές μπορούν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους με όλες τις πιστωτικές κάρτες και να λάβουν έως 12 άτοκες δόσεις.

Ελίν

Η Ελίν επίσης έχει θέσει σε εφαρμογή προωθητική ενέργεια για τους καταναλωτές του πετρελαίου θέρμανσης.

Πιο συγκεκριμένα παρέχει 12 άτοκες δόσεις για την αγορά από τα πρατήρια της, ενώ σε συνδυασμό και με προγράμματα πιστότητας των τραπεζικών καρτών οι πελάτες της αποκομίζουν μεγαλύτερο όφελος στις αγορές τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια