Στην ολοένα και αυξανόμενη λίστα των εταιρειών και επενδυτών που αποσύρονται από το τεχνολογικό συνέδριο Web Summit μετά τα σχόλια που έκανε ο επικεφαλής της εκδήλωσης για το Ισραήλ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, έρχεται τώρα να προστεθεί και η Alphabet, μητρική της Google.

Εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι η εταιρεία δεν θα συμμετάσχει στο συνέδριο, που έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο στη Λισαβόνα, ενώ λιγες μόλις ημέρες πριν είχε καταχωριστεί ως εταίρος του συνεδρίου. Η Intel Corp. και η Siemens AG ανακοίνωσαν μια παρόμοια απόφαση την Πέμπτη, αφού μια σειρά από επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων στο Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη αποσύρθηκαν από την εκδήλωση.

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Στα «χαρακώματα» τεχνολογικοί κολοσσοί ενόψει του Web Summit

Εκπρόσωπος της Stripe Inc., μακροχρόνιου χορηγού του Web Summit, επιβεβαίωσε επίσης την Παρασκευή ότι ο Chief Product Officer Will Gaybrick και ο Chief Marketing Officer Jeff Titterton δεν θα παρευρίσκονται πλέον στο συνέδριο. Ενώ εκπρόσωποι της Meta Platforms Inc. και της Amazon.com Inc., οι οποίες έχουν επίσης προγραμματίσει να είναι παρούσες στο Web Summit, δεν έχουν λάβει ακόμη θέση.

Γιατί έγιναν οι ακυρώσεις

Οι ακυρώσεις έγιναν μετά την κριτική που άσκησε ο Paddy Cosgrave, επικεφαλής του Web Summit, στη δυτική υποστήριξη προς το Ισραήλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Τα εγκλήματα πολέμου είναι εγκλήματα πολέμου ακόμη και όταν διαπράττονται από συμμάχους», δήλωσε σχετικά με την απάντηση του Ισραήλ στις επιθέσεις.

Ο Cosgrave αργότερα ζήτησε συγγνώμη, γράφοντας στην ιστοσελίδα του Web Summit: «Καταλαβαίνω ότι αυτά που είπα, ο χρόνος που τα είπα και ο τρόπος που παρουσιάστηκαν προκάλεσαν βαθιά πληγή σε πολλούς».

Μια ομάδα ισραηλινών επενδυτών, μάλιστα, εξέδωσε κοινή δήλωση με την οποία ζητούσε μποϊκοτάζ της εκδήλωσης, με το Web Summit να μην σχολιάζει την εν λόγω προτροπή.

Εκτός από τις εταιρείες τεχνολογίας και τους επενδυτές, το Web Summit έχει προσελκύσει στο παρελθόν αρκετούς σημαντικούς πολιτικούς ομιλητές. Η συμμετοχή του Πορτογάλου υπουργού Οικονομίας Αντόνιο Κόστα Σίλβα φέτος είναι επιβεβαιωμένη, ανέφερε το υπουργείο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την Παρασκευή. Ομοίως, ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, αντικαγκελάριος της Γερμανίας, αναφέρεται ως κεντρικός ομιλητής για τον Νοέμβριο. Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης ωστόσο τόνισε ότι η χώρα εξακολουθεί να σταθμίζει τη συμμετοχή της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Ψηφιακός μετασχηματισμός: Πρώτοι στα social media, ουραγοί στις τραπεζικές συναλλαγές
Οικονομία |

Η σχέση των Ελλήνων με τις ψηφιακές τεχνολογίες - Τα social media και οι τραπεζικές συναλλαγές

Πώς υιοθετούν οι επιχειρήσεις τις ψηφιακές τεχνολογίες; Πώς χρησιμοποιούν οι πολίτες τις δημόσιες και άλλες υπηρεσίες στο διαδίκτυο; Ποια είναι η συμμετοχή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Google: Αντιμέτωπη με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ – Πώς εξελίσσεται η δίκη 
Τεχνολογία |

H Google μπροστά στην αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ - Πώς εξελίσσεται η δίκη 

Από τις 12 Σεπτεμβρίου, οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να αποδείξουν πώς ο γίγαντας των μηχανών αναζήτησης είναι μονοπώλιο που καταχράστηκε παράνομα τη δύναμή του για να αυξήσει τα κέρδη του