«Οι επισκέπτες της Αθήνας Ελλάδας θα πρέπει σύντομα να προσθέσουν έναν ακόμη προορισμό στη λίστα όσων πρέπει να δουν: Το Ελληνικό , το οποίο, μεταξύ άλλων, θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο της Ευρώπης, διπλασιάζοντας ουσιαστικά την ποσότητα πρασίνου στην Αθήνα» με αυτά τα λόγια το Forbes κάνει αναφορά στην Ελλάδα, ως σημαντικό τουριστικό προορισμό, αναδεικνύοντας το Ελληνικό.

«Η Ελλάδα είναι ένα έθνος στολισμένο με μνημειακά αξιοθέατα και αρχαία κλασικά, οπότε είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς κάτι νέο σε αυτό το προπύργιο αρχαιοτήτων, αλλά το Ελληνικό έχει πολλά νέα να προσφέρει στους επισκέπτες» γράφει το Forbes.

Η «μικρή Αθήνα» στο Ελληνικό – Η νέα γειτονιά με τις 1.115 κατοικίες που φτιάχνει η Lamda

Εκτός από ένα παράκτιο πάρκο 500 στρεμμάτων, στην ανάπτυξη θα ενταχθούν ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο Mandarin Oriental , οικιστικός πύργος 50 ορόφων, δύο εμπορικά κέντρα, ένα αθλητικό συγκρότημα, καζίνο και μια μαρίνα που έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί μεγάλα γιοτ. Μόλις 25 λεπτά από το αεροδρόμιο της Αθήνας και μόλις 20 λεπτά από την Ακρόπολη και το κέντρο της Αθήνας, «η αναβίωση της ελληνικής ακτογραμμής από το Ελληνικό υπόσχεται να μεταμορφώσει τη Ριβιέρα της Αθήνας».

Οι συντάκτες του άρθρου γράφουν ότι ο «οραματιστής πίσω από αυτό το μνημειώδες έργο είναι ο Οδυσσέας Αθανασίου, ο διευθύνων σύμβουλος της LAMDA Development».

Η ευκαιρία

«Ο Αθανασίου και η ομάδα του είδαν ευκαιρία σε παραμελημένη γη κατά μήκος της ακτογραμμής της πόλης – γη που κάποτε ήταν το σπίτι του παροπλισμένου Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και επίσης ο χώρος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004» τονίζουν και επικαλούνται τα λόγια του κ. Αθανασίου: «Αυτό το μέρος ήταν 70% τσιμέντο και σύντομα θα είναι 70% πράσινο. Πρόκειται να αλλάξει ολόκληρο το μικροκλίμα της περιοχής. Και, επειδή ξεκινάμε από το μηδέν, μπορούμε να χτίσουμε μια πόλη 15 λεπτών όπου μπορείτε να βρίσκεστε οπουδήποτε θέλετε μέσα σε 15 λεπτά».

Η βιώσιμη κατασκευή επόμενης γενιάς με πιστοποίηση LEED αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα στην ανάπτυξη του Ελληνικού. Στο άρθρο τονίζεται ιδιαίτερα ότι γίνονται προσπάθειες να επαναχρησιμοποιηθούν τα περισσότερα από τα υλικά κατεδάφισης τα οποία παραμένουν στο εργοτάξιο, για να αναγεννηθούν αντί να μεταφερθούν με φορτηγά εκτός του χώρου και να απορριφθούν αλλού.

Αφού αναλύει ολόκληρο το project, το Forbes τονίζει ότι οι ανυπόμονοι μπορούν να επισκεφθούν το Ellinikon Experience Center and Park , το οποίο προσφέρει μια μικρή δόση του επερχόμενου έργου με διαδραστικές οθόνες και χαρακτηριστικά, όπως κήπο ζεν, υδάτινο λαβύρινθο και παιδική χαρά.

«Οι Έλληνες μοιράζονται μια συναρπαστική ιστορία δημιουργίας διαχρονικής αρχιτεκτονικής που συνεχίζει να εκπλήσσει και να απολαμβάνει αιώνες αργότερα. Η ανάπτυξη του Ελληνικού μοιράζεται αυτή την ελληνική τάση για δημιουργία πραγμάτων με μεταμορφωτικές δυνατότητες, καθώς υπόσχεται να είναι ένας προορισμός που θα απολαύσουν οι επόμενες γενιές», καταλήγει το άρθρο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές