Δεν σηκώνομαι από το κρεβάτι για λιγότερα από 10.000 δολάρια την ημέρα, είχε πει κάποτε το supermodel Λίντα Εβαγκελίστα. Με τέτοιες αμοιβές δεν είναι περίεργο που διάσημα μοντέλα έχουν βγάλει περιουσίες που στα μάτια των κοινών θνητών φαντάζουν μυθικές. Κάποιες όμως είναι πλέον αμύθητες.

Θέλοντας και μη, όλοι μας βομβαρδίζομαστε με το lifestyle διάσημων μοντέλων και των περιπετειών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην Ελλάδα μάλιστα η παρουσία στην χώρα κάποιας καλλίπυγης προσελκύει ακόμη και τα βραδινά δελτία ειδήσεων.

ΗΠΑ: Αυτές είναι οι δέκα πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες της Αμερικής

Ποια είναι, λοιπόν, τα πιο πλούσια μοντέλα στον κόσμο που έχουν εργαστεί για κορυφαίες μάρκες όπως η Givenchy, η Prada και η Louis Vuitton, δημιουργώντας ρούχα για τους καλύτερους σχεδιαστές μόδας στον κόσμο;

Η ιστοσελίδα Wealthygorilla συνέταξε κατάλογο με τα 50 πιο πλούσια μοντέλα, και εμείς σας παρουσιάζουμε τα 10 πλουσιότερα. Αν και αμοίβονται με ποσά που ούτε φανταζόμαστε τα περισσότερα χρήματα των πλουσιοτέρων μοντέλων προέρχονται από επιχειρήσεις χτισμένες γύρω από τα ονόματα τους, πλούσιους γάμους και πλουσιότερα διαζύγια

  1. Ταμάρα Εκλεστόυν

Καθαρή περιουσία: 300 εκατομμύρια δολάρια

Η Αγγλίδα μοντέλο και κοσμική persona Ταμάρα Εκλεστόυν εργάστηκε ως αθλητική παρουσιάστρια για τη σεζόν της Formula 1 το 2009, καθώς και ως μόντελινγκ για το Playboy το 2013.

Η κόρη του δισεκατομμυριούχου Μπέρνι ΈκλεστόουνBernie Ecclestone παντρεύτηκε τον Jay Rutland τον Ιούνιο του 2013, με τον οποίο έχει δύο κόρες.

Η εκπληκτική της περιουσία οφείλεται στην ιδιότητά της ως κληρονόμος της περιουσίας της οικογένειάς της και στις αμοιβές της για εμφανίσεις στα μέσα ενημέρωσης και από το μόντελινγκ.

Από τον Οκτώβριο, η καθαρή περιουσία της εκτιμάται σε 300 εκατομμύρια δολάρια.

  1. Πάρις Χίλτον

Καθαρή περιουσία: 300 εκατομμύρια δολάρια

Η αμερικανίδα μοντέλο και influencer Πάρις Χίλτον είναι κληρονόμος της περιουσίας της οικογένειας Χίλτον, γνωστή για τις πολλές εμφανίσεις της σε ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε τηλεοπτικά ριάλιτι.

Μια ερωτική ταινία που διέρρευσε το 2003 με τον τότε φίλο της Ρικ Σάλομον, που αργότερα κυκλοφόρησε ως 1 Night in Paris (2004), την έκανε παγκόσμια γνωστή, αλλά έχει κάνει όμνομα ως μία από τις μεγαλύτερες σταρ που ανέβηκαν στην πασαρέλα της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης.

Πιο πρόσφατα, η Hilton μετονομάστηκε σε DJ και έκανε το μοντέλο της συλλογής Kanye West Yeezy το 2018.

  1. Ράντε Γκέρμπερ

Καθαρή περιουσία: 400 εκατομμύρια δολάρια

Το πρώην μοντέλο και επιχειρηματίας Ράντε Γκέρμπερ κέρδισε μεγάλο μέρος της περιουσίας του μέσω του Gerber Group και είναι παντρεμένος με το supermodel Σίντι Κρόφορντ.

Πρόσθετα έσοδα προέρχονται από την μάρκα τεκίλα Casamigos, την οποία δημιούργησε με τον Τζορτζ Κλούνεϊ και το Μάικ Μέλντμαν το 2013.

Είναι επίσης ιδιοκτήτης χώρων υψηλής ποιότητας σε όλη την Αμερική, κυρίως το The Whisky in Paramount Hotel, το οποίο άνοιξε το 1991.

Τέχνη: Οι πλουσιότεροι συλλέκτες τέχνης στον κόσμο

  1. Πέτρα Εκλεστόουν

Καθαρή περιουσία: 400 εκατομμύρια δολάρια

Μαζί με την αδερφή της Ταμάρα, η Πέτρα Εκλεστόουν είναι κληρονόμος της οικογενειακής περιουσίας Εκλεστόουν και έχει εργαστεί εκτενώς στη βιομηχανία της μόδας.

Διαμένει σε ένα από τα πιο ακριβά σπίτια στον κόσμο, την πρώην κατοικία του δημιουργού του Beverly Hills 90210 Ααρόν Σπέλινγκ, αξίας 49,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η γραμμή μόδας της, FORM, πωλήθηκε από το πολυτελές κατάστημα λιανικής Harrods, ξεκινώντας το 2008, με ένα πρόσθετο συμβόλαιο με την Κροατική εταιρεία ενδυμάτων Siscia που υπογράφηκε το 2009.

  1. Ζιζέλ Μπούντχεν

Καθαρή περιουσία: 400 εκατομμύρια δολάρια

Η Ζιζέλ Μπούντχεν από τη Βραζιλία που είναι από τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα στον κόσμο από το 2001 και μια από τις πλουσιότερες γυναίκες στη βιομηχανία του θεάματος.

Δουλεύοντας ως άγγελος της Victoria’s Secret μεταξύ 1999 και 2006, πρωτοστάτησε στην τεχνική «καλπασμός αλόγου» και εκπροσώπησε πολλούς από τους κορυφαίους οίκους μόδας στον κόσμο.

Μεταξύ 2000 και 2005, ήταν σε σχέση με έναν από τους πλουσιότερους ηθοποιούς στον κόσμο, τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, και έχει επίσης σχέση με τον Τομ Μπρέιντι, τον εμβληματικό παίκτη του NFL.

  1. Σίντι Κρόφορντ

Καθαρή περιουσία: 400 εκατομμύρια δολάρια

Η Αμερικανίδα μοντέλο και ηθοποιός Σίντι Κρόφορντ ήταν από τα πιο δημοφιλή μοντέλα στον κόσμο κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1980 και του 1990, και στη συνέχεια έγινε επιχειρηματίας.

Εκτός από τη δουλειά της στο μόντελινγκ, έχει εμφανιστεί σε μουσικά βίντεο για τους Τζον Μπον Τζόβι και Τέιλορ Σουίφτ, καθώς και σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές.

Κάποτε παντρεμένη με τον καρδιοκατακτητή του Χόλιγουντ Ρίτσαρντ Γκιρ, η Κρόφορντ παντρεύτηκε αργότερα τον συνάδελφό της, μοντέλο Ράντε Γκέρμπερ, με τον οποίο έχει δύο παιδιά.

  1. Κάθι Άιρλαντ

Καθαρή περιουσία: 500 εκατομμύρια δολάρια

Η Κάθι Άιρλαντ είναι Αμεςρικανίδα μοντέλο που έγινε σχεδιάστρια μόδας και επιχειρηματίας και εργάστηκε ως supermodel κατά τις δεκαετίες του 1980 και του 1990.

Αφού εμφανίστηκε στο εξώφυλλο 13 συνεχόμενων τευχών με μαγιό του Sports Illustrated, ίδρυσε την Kathy Ireland Worldwide, μέσω της οποίας κέρδισε προσωπική περιουσία 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόσθετα έσοδα προέρχονται από τη συγγραφή, δημόσιες ομιλίες, βίντεο γυμναστικής και εμφανίσεις στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

  1. Κάιλι Τζένερ

Καθαρή περιουσία: 750 εκατομμύρια δολάρια

Η Κάιλι Τζένερ είναι μοντέλο, κοσμική celebrity και προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης που πρωταγωνίστησε στο τηλεοπτικό ριάλιτι, Keeping Up with the Kardashians μεταξύ 2007 και 2021.

Ως ιδιοκτήτρια και ιδρύτρια της εταιρείας Kylie Cosmetics, η Τζένερ έχει συνεργαστεί με μερικά από τα κορυφαία μοντέλα της γενιάς της και κερδίζει επιπλέον εισόδημα μέσω της μάρκας ρούχων PacSun.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά μουσικά βίντεο, συμπεριλαμβανομένου του κλιπ της Cardi B WAP και του ντουέτου της Αριάνα Γκράντε και του Τζάστιν Μπίμπερ Stuck with U.

  1. Σλαβίκα Έκλεστόουν

Καθαρή περιουσία: 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Σλαβίκα Έκλεστόουν είναι πρώην μοντέλο και πρώην σύζυγος του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της F1 Μπέρνι Έκλεστόουν, γνωστή για τη συνεργασία της με τον οίκο Armani στα χρόνια της ως μοντέλο.

Μεγάλο μέρος της εκπληκτικής καθαρής της περιουσίας προήλθε από το διαζύγιό της με τον Εκλεστόουν, που την έφερε στη 194η θέση στη λίστα πλουσιότερων των Sunday Times το 2009.

Οι κόρες της, Ταμάρα και Πέτρα, έγιναν επίσης εξαιρετικά πλούσιες λόγω της σχέσης τους με τον Μπέρνι Εκλεστόουν.

  1. Κιμ Καρντάσιαν

Καθαρή περιουσία: 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια

Το πλουσιότερο μοντέλο στον κόσμο, η Κιμ Καρντάσιαν είναι μια κοσμική Αμερικανίδα, προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης και επιχειρηματίας, γνωστή για τη φιλία της με την Πάρις Χίλτον και πολλά επιχειρηματικά εγχειρήματα.

Μαζί με τον Κάνις Γουέστ, είναι ένα από τα πλουσιότερα ζευγάρια διασημοτήτων στον κόσμο και έχει καταταχθεί ως ένας από τους πλέον επιδραστικούς ανθρώπους σήμερα.

Μέσω της κυρίαρχης παρουσίας της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει βοηθήσει στον καθορισμό τάσεων της μόδας και προωθεί πολλές επιχειρήσεις της, από προϊόντα ομορφιάς μέχρι παιχνίδια για κινητά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή
Η παρθένα παραλία στους Αντίπαξους που το Maestro ανέδειξε ως την 5η καλύτερη στον κόσμο
Plus |

Η παρθένα παραλία στους Αντίπαξους που το Maestro ανέδειξε ως την 5η καλύτερη στον κόσμο

Λίγες μέρες πριν τη μεγάλη πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν του Maestro, την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40 στο MEGA, μια ακόμη είδηση έρχεται να επιβεβαιώσει τη δυναμική της σειράς και στον τουρισμό.