Θετικά κρίνει η JP Morgan τη συμφωνία της Alpha Bank με την ιταλική UniCredit, διατηρώντας τη σύσταση overweight, δηλαδή για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς. Επίσης, διατηρεί στα 2,20 ευρώ την τιμή στόχο της ελληνικής τράπεζας.

Alpha Bank: Έδωσε τα χέρια με την UniCredit – Τι προβλέπει η συμφωνία

Η JP Morgan θεωρεί ότι ο κεφαλαιακός αντίκτυπος της συναλλαγής για την UniCredit είναι αμελητέος, όταν συμφώνησε να αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία της Alpha Bank στη Ρουμανία, με την Alpha Bank να διατηρεί το 9,9% της συνδυασμένης ρουμανικής οντότητας για συνολικό τίμημα ~ 300 εκατ. ευρώ ή 15 μονάδες βάσης CET1, και προσφέρθηκε να αποκτήσει μερίδιο 9% στην Alpha Bank από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Για την Alpha Bank, η συναλλαγή βελτιώνει τον δείκτη CET1 κατά >100 μονάδες βάσης και την απόδοση κεφαλαίων κατά 50 μ.β., ενώ προσφέρει επίσης μια σαφή διαδρομή προς την πλήρη ιδιωτικοποίηση μέσω μιας στρατηγικής επένδυσης από κορυφαίο ευρωπαϊκό τραπεζικό όμιλος.

Συνολικά, η JP Morgan διατηρεί τη σύσταση overweight για τις μετοχές της Alpha Bank, οι οποίες διαπραγματεύονται με 0,4x σε όρους P/TBV με βάση τις εκτιμήσεις του 2024 και 4,2x σε όρους P/E. Η τιμή στόχος παραμένει στα 2,20 ευρώ, προσφέροντας απόδοση 73% από τα τρέχοντα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
ASBIS: Συνεργασία με την Pure Storage για πλατφόρμες αποθήκευσης δεδομένων στην ελληνική αγορά
Επιχειρήσεις |

Συνεργασία Pure Storage-ASBIS για πλατφόρμες αποθήκευσης δεδομένων στην ελληνική αγορά

Η συνεργασία με την Pure Storage δίνει τη δυνατότητα στην ASBIS να παρέχει ισχυρότερη υποστήριξη στους πελάτες για την επίλυση ακόμα και των πιο υψηλών απαιτήσεων αποθήκευσης δεδομένων