Θετικά κατάφεραν να κλείσουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς βρήκαν κάποιες στηρίξεις στα τραπεζικά αποτελέσματα, ειδικά της Deutsche Bank, προκειμένου να ξεπεράσουν την αβεβαιότητα σχετικά με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία συνεδριάζει για τη διαμόρφωση της πολιτικής της.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,02%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να κερδίζει 0,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,33% στις 7.414 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,08% στις 14.892 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,31% στις 6.915 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Deutsche Bank σημείωσε κέρδη σχεδόν 8%, καθώς ανακοίνωσε καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου ύψους 1,031 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας ελαφρώς τις προσδοκίες παρά την πτώση 8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και τις συνεχιζόμενες δυσκολίες στην επενδυτική μονάδα της τράπεζας.

Από την άλλη, οι μετοχές της Kering έκλεισαν κατά 3% χαμηλότερα, φτάνοντας μάλιστα στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG, αφού ο γαλλικός όμιλος πολυτελείας ανέφερε χειρότερη από την αναμενόμενη πτώση των πωλήσεων, κατά 9% για το τρίτο τρίμηνο. Τα έσοδα μειώθηκαν 13% στα 4,46 δισ. ευρώ.

Η ΕΚΤ στην Αθήνα

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αρχίζει σήμερα τη διήμερη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της στην Αθήνα, κατά την οποία δεν αναμένεται να αποφασίσει κάποια αύξηση επιτοκίου.

Με τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη να τρέχει στο διπλάσιο του στόχου και τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς να ανεβάζει τις τιμές της ενέργειας, η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ αναμένεται να καταστήσει σαφές ότι τα επιτόκια είναι πιθανό να παραμείνουν στο τρέχον επίπεδό τους ή και να αυξηθούν περαιτέρω για κάποιο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με το πόσος καιρός θα χρειαστεί για να ολοκληρώσουν το «τελευταίο μίλι» του ταξιδιού τους για να επιστρέψουν τον πληθωρισμό στο στόχο τους του 2%.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, το γερμανικό επιχειρηματικό κλίμα βελτιώθηκε τον Οκτώβριο, με τον Δείκτη Επιχειρηματικού Κλίματος να αυξάνεται στο 86,9 σε σύγκριση με την αναθεωρημένη τιμή του 85,8 από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (Ifo). Η ανάγνωση του Οκτωβρίου ήταν καλύτερη από ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές.

Με αυτή την άνοδο, ο Δείκτης Επιχειρηματικού Κλίματος διέκοψε το πτωτικό σερί πέντε μηνών. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης τρέχουσας αξιολόγησης αυξήθηκε από 88,7 τον Σεπτέμβριο σε 89,2 τον Οκτώβριο. Ο Δείκτης Προσδοκιών αυξήθηκε από 83,1 τον Σεπτέμβριο σε 84,7 τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές