Σε ένα εύρος μόλις 5 μονάδων κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, κάνοντας μικρές κινήσεις αναμονής, δίχως να έχει καταφέρει να αποκτήσει σαφή κατεύθυνση μετά το χθεσινό ανοδικό ξέσπασμα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,01% στις 1.196,71 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 35 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,08% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.957,50 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,42% στις 977,06 μονάδες.

Περιστροφή στον… άξονα

Έναν άξονα περιστροφής στις 1.195 μονάδες ακολουθεί σήμερα το χρηματιστήριο, χωρίς να μπορεί να αποκτήσει σαφή κατεύθυνση. Οι κινήσεις αναλώνονται περισσότερο στην προσπάθεια διακράτησης των επιπέδων και κυρίως της επαφής με τις 1.200 μονάδες, επιτρέποντας παράλληλα και τις εύλογες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Σύμφωνα με την γενική αίσθηση της αγοράς, υπάρχει μια αναντιστοιχίας των εξελίξεων εγχωρίων με την εικόνα στο ΧΑ. Τόσο οι αναβαθμίσεις όσο και τα καλά εταιρικά αποτελέσματα, δείχνουν να μην συγκινούν το ταμπλό, αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που συμφωνούν με το ότι τα χαμηλά της πρόσφατης κίνησης τα έχουμε δει. Όσο μάλιστα ο γενικός δείκτης κινείται σταθερά πάνω από το κινητό των 200 ημερών, οι προσδοκίες είναι θετικές.

Σε κάθε περίπτωση όμως η αγορά δεν ευνοεί τις βραχυπρόθεσμες κινήσεις από χαρτοφυλάκια χαμηλής δυναμικότητας και ρευστότητας. Το δεύτερο τρίμηνο και το μισό τρίτο τρίμηνο του έτους προφανώς έχουν παρέλθει, μαζί και η «επιτυχία» πολλών κινήσεων, δεδομένου του ότι «όλα ανέβαιναν», όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει χρηματιστηριακή πηγή στον ot.gr. Πλέον οι επιλογές θα πρέπει να συνοδεύονται με καλή και στοχευμένη ανάλυση μεγεθών και προοπτικών, οι οποίες σταδιακά θα αποτυπωθούν στο ταμπλό, μόλις ξεπεραστούν τα τρέχοντα εμπόδια εντός και εκτός της χώρας.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ΕΥΔΑΠ και Ελλάκτωρ, με απώλειες 2,48% και 2,25% αντίστοιχα, βαραίνουν την αγορά, όπως και το -1,36% της Cenergy και το -1,07% της Λάμδα. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο, Alpha Bank, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, Jumbo και Coca Cola.

Στον αντίποδα, ο ΟΠΑΠ και η Motor Oil δίνουν σημαντικές στηρίξεις, καταγράφοντας κέρδη 1,88% και 1,24% αντίστοιχα, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Quest, OTE, Autohellas, ΔΕΗ, Τιτάν, ΕΛΧΑ και Μυτιληναίος. Χωρίς μεταβολή είναι οι Πειραιώς και Aegean.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών