Ελληνική Ένωση Καφέ: Τρία αιτήματα στον Χατζηδάκη

Στα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης κυριάρχησε το ζήτημα της κατάργησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στον καφέ

Ελληνική Ένωση Καφέ: Τρία αιτήματα στον Χατζηδάκη

Συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και συγκεκριμένα τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη και τους υφυπουργούς Χάρη Θεοχάρη και Θάνο Πετραλιά είχαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής  Ένωσης Καφέ.

Η συνάντηση των δύο πλευρών πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Χατζηδάκη και ήρθε να διατρανώσει το ήδη καλό κλίμα που υφίσταται διαχρονικά στις σχέσεις της Ελληνικής Ένωσης Καφέ με τους εκπροσώπους της  Πολιτείας. Στα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης κυριάρχησε το ζήτημα της κατάργησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στον καφέ.

Καφές: Οι 10 πιο ακριβοί καφέδες στον κόσμο

Συμπληρωματικά τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Καφέ αντιπρότειναν στον κ. Χατζηδάκη, ότι εφόσον δεν καταστεί εφικτή η κατάργηση του ΕΦΚ, θα μπορούσε εναλλακτικά ένα μέρος των εσόδων που εισπράττει το κράτος από το συγκεκριμένο φόρο και ανέρχονται στα 140 εκατ. ευρώ ετησίως, να διοχετεύεται σε ειδικούς ελέγχους που μπορούν να  πραγματοποιούνται στα σημεία εισόδου λαθραίου καφέ στην Ελλάδα.

Ακολούθως συζητήθηκε το θέμα των χρησιδανείων για την παροχή εξοπλισμού  παρασκευής καφέ στα καταστήματα εστίασης. Θυμίζουμε ότι η Ελληνική Ένωση Καφέ,  αποτελώντας σταθερά αξιόπιστο συνομιλητή της Πολιτείας, ανέδειξε και πέτυχε το 2022  την απλούστευση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη διαδικασία χρησιδανεισμού  εξοπλισμού. Πλέον η Ελληνική Ένωση Καφέ ως θεσμικός εκπρόσωπος του κλάδου,  επιδιώκει τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για το συγκεκριμένο ζήτημα  προς απλούστευση των εφαρμοζόμενων διαδικασιών και άρση των γραφειοκρατικών  αγκυλώσεων.

Αίτημα προς το ΥΠΕΘΟ που επίσης ετέθη στον αρμόδιο Υπουργό αποτελεί η τροποποίηση της διατύπωσης του νόμου που αφορά στην απαλλαγή από  την υποχρέωση εκτελωνισμού για τον μη καβουρδισμένο ωμό καφέ βάρους έως και  δύο κιλών, ο οποίος αποστέλλεται στους εμπόρους και επεξεργαστές στην Ελλάδα για  λόγους δειγματισμού. Η σχετική διάταξη προβλέπει την δυνατότητα  εισαγωγής καβουρδισμένου καφέ βάρους έως και τριών κιλών για προσωπική χρήση,  ούτως ώστε να αποφεύγεται η επιβάρυνσή τους από το σημαντικό κόστος των  διαδικασιών εκτελωνισμού.

OT Originals

Περισσότερα από Economy

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο