Μικρή μεταβολή σημείσαν οι τιμές του χρυσού, καθώς υπάρχει σταθερή ζήτηση από τους επενδυτές για ένα ασφαλές καταφύγιο λόγω των γεωπολιτικών ανησυχιών.

Η τιμή του χρυσού παραμένει σταθερή στα 1.980,69 δολάρια η ουγγιά. Ενδοσυνεδριακά βρέθηκαν λίγο χαμηλότερα από το υψηλό πέντε μηνών που σημειώθηκε την Παρασκευή. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 0,2% στα 1.990,70 δολάρια.

Ομόλογα ΗΠΑ: Υποχωρούν οι αποδόσεις

Η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε το τρίτο τρίμηνο με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων δύο χρόνων, αψηφώντας για μια ακόμα φορά τις προειδοποιήσεις για ύφεση. Ο αριθμός των ατόμων που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε σε εποχικά προσαρμοσμένες 210.000 κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε την 21η πρώτη Οκτωβρίου από 200.000 την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε το υπουργείο Εργασίας.

Τα δεδομένα «χρωματίζουν την εικόνα μιας πολύ ισχυρής οικονομίας των ΗΠΑ», υποστηρίζοντας την αφήγηση ότι η Fed μπορεί να χρειαστεί να αυξήσει περισσότερο τα επιτόκια, κάτι που είναι αρνητικό για τον χρυσό, δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

«Είμαι έκπληκτος που δεν βλέπουμε μεγαλύτερη κίνηση προς τα κάτω στον χρυσό. Νομίζω ότι υπάρχει συνειδητοποίηση ότι οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι δεν θα εξαφανιστούν σύντομα».

Το δολάριο ΗΠΑ σημείωσε άνοδο 0,3%, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για τους ξένους αγοραστές.

Ο χρυσός κέρδισε 9% τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές αναζήτησαν καταφύγιο από τις πιθανές συνέπειες της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς. Ωστόσο, οι παρατεταμένες προοπτικές για υψηλότερα επιτόκια έχουν αμβλύνει κάθε ανοδική τάση για τον χρυσό που προσφέρει αποδόσεις.

Στην Ευρώπη, η ΕΚΤ άφησε τα επιτόκια αμετάβλητα όπως αναμενόταν, σπάζοντας ένα άνευ προηγουμένου σερί 10 διαδοχικών αυξήσεων.

Η εστίαση μετατοπίζεται στον δείκτη των προσωπικών καταναλωτικών αγαθών που αναμένεται την Παρασκευή για ενδείξεις σχετικά με την απόφαση της Fed την επόμενη εβδομάδα.

Το ασήμι διολίσθησε κατά 0,8% στα 22,71 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα κατά 0,2% στα 901,13 δολάρια. Στον αντίποδα το παλλάδιο κέρδισε 0,5% στα 1.131,36 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities