Αποκλιμακώθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων μετά τα στοιχεία που έδειξαν ισχυρότερη απο το αναμενόμενο ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο.

Η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε περίπου 6 κατά μονάδες βάσης στο 4,893% και του του 2ετούς κατά 7,1 μονάδες βάσης στο 5,05%

Wall Street: Ελέγχει τις πιέσεις

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 4,9% την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, έναντι μη αναθεωρημένου ρυθμού 2,1% το δεύτερο τρίμηνο, ανέφερε την Πέμπτη το Υπουργείο Εμπορίου.Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν αύξηση 4,7%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Η ισχυρή οικονομική ανάγνωση επικύρωσε την ταχεία άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων τους τελευταίους μήνες. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ξεπέρασε το 5% αυτόν τον μήνα, από περίπου 3,8% στην αρχή του τρίτου τριμήνου.

Βεβαίως, οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας από την Πέμπτη έδειξαν πιθανή επιβράδυνση στο μέλλον. Οι αιτήσεις ανεργίας για την εβδομάδα που έληξε στις 21 Οκτωβρίου ανήλθαν στις 210.000, περισσότερες από την εκτίμηση της συναίνεσης για 207.000 αιτήσεις, σύμφωνα με τον Dow Jones.

Τα στοιχεία έρχονται πριν από την επόμενη απόφαση της Fed για τα επιτόκια την 1η Νοεμβρίου. Αναμένεται ευρέως ότι θα διατηρήσουν τα επιτόκια αμετάβλητα, αλλά η κεντρική τράπεζα μπορεί να διστάζει να υποδείξει ότι έχει τελειώσει οριστικά μετά από αυτή την ισχυρή μέτρηση του ΑΕΠ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ τόνισε ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλός παρά την ελαφρά χαλάρωση πρόσφατα και ότι πιθανότατα απαιτείται πιο αργή οικονομική ανάπτυξη για να επιστρέψει στον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας.

Την Παρασκευή, οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για την πορεία του δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπάνων, από τους αγαπημένους πληθωριστικούς δείκτες της Federal Reserve

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές