Ολοκληρώθηκε η έρευνα της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΑΕΕ) για την πρώτη εκτίμηση των αποζημιώσεων της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς σε σχέση με τις ζημιές των ασφαλίσεων περιουσίας και αυτοκινήτων από τις δασικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2023.

ΕΑΕΕ: Οι ασφαλιστικές διαθέτουν κεφαλαιακή επάρκεια για αποζημιώσεις φυσικών καταστροφών

Σημειώνεται ότι η έρευνα περιλαμβάνει τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις δασικές πυρκαγιές που επικράτησαν στην Ελλάδα τους μήνες Ιούλιο (με εστίες κυρίως σε Σαρωνίδα, Ρόδο, Λουτράκι, Αγχίαλο) και Αύγουστο του 2023 (με εστίες σε Φυλή, Ασπρόπυργο, Βοιωτία, Καβάλα και Έβρο).

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των ασφαλιστικών εταιριών που συμμετείχαν στην έρευνα αναφέρθηκαν συνολικά 403 ζημιές.

Δείτε αναλυτικά

Οι αποζημιώσεις

Το ύψος των αποζημιώσεων για αυτές εκτιμάται συνολικά σε 48,78 εκατ. €.

Από αυτές, 387 ζημιές αφορούσαν τις ασφαλίσεις περιουσίας (εκτίμηση αποζημιώσεων 48,65 εκατ. €), 9 ζημιές τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων (εκτίμηση 43 χιλ. €) και 7 ζημιές τις ασφαλίσεις μεταφορών (εκτίμηση 85 χιλ. €)

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας, Μεταφορών & Αντασφαλίσεων, Ερρίκος Μοάτσος δήλωσε σχετικά : «Ο απολογισμός των δασικών πυρκαγιών του 2023 ήταν ιδιαίτερα βαρύς, με αποτέλεσμα η Ελλάδα το 2023 να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας των χωρών της Ευρώπης ως προς τη δριμύτητα των πυρκαγιών. Η ελληνική ασφαλιστική αγορά από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε τη διαδικασία των αποζημιώσεων, με το συνολικό ποσό που θα πληρωθεί από τον κλάδο να είναι το μεγαλύτερο που έχει δοθεί για δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα μέχρι σήμερα.

Δυστυχώς, τα καταστροφικά γεγονότα δεν τελείωσαν με τις πυρκαγιές, καθώς το Σεπτέμβριο είχαμε την καταστροφική κακοκαιρία Daniel (βροχοπτώσεις – πλημμύρες). Η έρευνα για την εκτίμηση των αποζημιώσεων αυτών αναμένεται να ολοκληρωθεί και να δημοσιευτεί το προσεχές διάστημα.».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις