Καμία υποχρέωση να προβεί σε ανακοίνωση και πολύ περισσότερο να αποκαλύψει τους ειδικότερους όρους της πρότασης που δέχθηκε για το 9% της Alpha Bank από τη UniCredit, δεν έχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), σύμφωνα με στελέχη του.

Ιδιαίτερα, όταν οι προσφορές που δέχεται είναι απρόσκλητες, σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι.

Όπως επισημαίνουν, σε περίπτωση πολλαπλών προσφορών κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε σύγχυση και θα οδηγούσε σε παραπληροφόρηση της αγοράς και του επενδυτικού κοινού χωρίς να εξυπηρετείται κάποιος αντικειμενικός σκοπός διαφάνειας.

«Τέτοιου είδους προσφορές όπως και η συγκεκριμένη τελούν υπό υποχρέωση τήρησης εμπιστευτικότητας για την προστασία των συμφερόντων των εμπλεκομένων μερών σε αυτό το στάδιο» αναφέρουν σχετικά.

Κατά τις ίδιες πηγές, πρόκειται για «ιδιωτική» συναλλαγή μεταξύ μετόχων, που δεν αφορά τους άλλους μετόχους.

Εξάλλου, τονίζουν πως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η πρόταση της Unicredit δεν είναι δεσμευτική για το Tαμείο, το οποίο βάση της στρατηγικής του θα πρέπει να «τρέξει» διαγωνιστική διαδικασία πριν λάβει την οριστική απόφαση για την πώληση της συμμετοχής του.

Επιπλέον, υπογραμμίζουν ότι «σε κάθε περίπτωση η αποκάλυψη των ειδικότερων όρων είναι αντίθετη με τα συμφέροντα του Tαμείου, σκοπός του οποίου είναι και να μεγιστοποιήσει τα οφέλη του κατά τη φάση της αποεπένδυσης προς  εξυπηρέτηση και του δημόσιου συμφέροντος το οποίο αποτελεί σημαντικό δομικό στοιχείο της φύσης του και των διατάξεων πάνω στις οποίες στηρίζεται η λειτουργία του».

Επομένως, σημειώνουν, «η αποκάλυψη ειδικών όρων και ιδιαίτερα της τιμής στην παρούσα αρχική φάση θα περιόριζε τη δυνατότητα του Ταμείου να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά με τους ενδιαφερόμενους κατά τα επόμενα στάδια της διαδικασίας αποεπένδυσης και να μεγιστοποιήσει τα έσοδα της πώλησης για το Ελληνικό  Δημόσιο».

Στο πλαίσιο αυτό λένε ότι η τιμή θα ανακοινωθεί πριν την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας όπως προβλέπει η στρατηγική αποεπένδυσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις