Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές σήμερα, με τις μετοχές της τεχνολογίας να ανακτούν μέρος των απωλειών αυτής της εβδομάδας καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν.

Η αβεβαιότητα για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς και οι αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων οδήγησαν τις ασιατικές αγορές να καταγράψουν έντονες απώλειες αυτή την εβδομάδα, ενώ η αναμονή μιας σειράς σημαντικών συνεδριάσεων των κεντρικών τραπεζών την επόμενη εβδομάδα κράτησε επίσης τους επενδυτές σε μεγάλο βαθμό μακριά από τον κίνδυνο.

Οι δείκτες

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,8%, αλλά ήταν μεταξύ των χειρότερων επιδόσεων αυτή την εβδομάδα, σημειώνοντας πτώση 2,7%.

Οι απώλειες στις ιαπωνικές μετοχές τεχνολογίας έθεσαν τον Nikkei 225 σε τροχιά εβδομαδιαίας πτώσης 1%, παρόλο που ο δείκτης ανέκαμψε κατά 1,5% σήμερα.

Ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ είχε μεταξύ των καλύτερων επιδόσεων, σημειώνοντας άνοδο 1,6% σήμερα. Ωστόσο, ο δείκτης παρέμεινε κοντά στο χαμηλό 11 μηνών.

Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας σημείωσαν άνοδο 0,4% και 0,2%, αντίστοιχα, και ήταν μεταξύ των καλύτερων επιδόσεων στην Ασία αυτή την εβδομάδα, αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια μαζική έκδοση ομολόγων για να τονώσει την τοπική οικονομική ανάπτυξη.

Οι δύο δείκτες, μαζί με τον Hang Seng, έκλεισαν την εβδομάδα μεταξύ 0,2% και 0,4% υψηλότερα.

Ο ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,5% σήμερα, αλλά έχασε 0,8% αυτή την εβδομάδα.

Μάκρο

Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή στο Τόκιο αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Οκτώβριο, υποδεικνύοντας μια αναζωπύρωση του πληθωρισμού σε εθνικό επίπεδο που πιθανώς να επηρεάσει την την Τράπεζα της Ιαπωνίας, όταν συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές