Σε αρνητικά εδάφη έκλεισε και η σήμερα η Wall Street, παρά τα θετικά στοιχεία από το ΑΕΠ και τις προσπάθειες αντίδρασης του Dow Jones, ο οποίος δεν κατάφερε να σταματήσει τη διολίσθηση του Nasdaq βαθύτερα στην περιοχή της διόρθωσης.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,76% στις 32.784 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,28% στις 4.137 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,76% στις 12.595 μονάδες.

Τίτλοι

Η μητρική του Facebook, η Meta, υποχώρησε κατά 4% σήμερα, αν και επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις για τις κορυφαίες γραμμές των αποτελεσμάτων στο τρίτο τρίμηνο. Ωστόσο, η εταιρεία σημείωσε ότι βλέπει κάποια σημάδια αδυναμίας στη διαφήμιση μέχρι στιγμής αυτό το τρίμηνο.

Εν τω μεταξύ, η Western Digital είχε τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των τίτλων της τεχνολογίας πληροφοριών, χάνοντας 11%, αφού η Nikkei ανέφερε ότι οι συνομιλίες της για συγχώνευση με την Kioxia έληξαν άδοξα.

Το κλίμα παρέμεινε αρνητικό στον τεχνολογικό κλάδο της Wall Street όμως, με την Alphabet της Google να χάνει σήμερα 1,9%, μετά τη χθεσινή βουτιά του 9%. Οι μετοχές Κατηγορίας Α της Alphabet είχαν χτες τη χειρότερη μέρα τους από τον Μάρτιο του 2020, αφού η εταιρεία ανέφερε έσοδα στη μονάδα cloud της Google που ήταν κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

«Εάν η ύφεση που προβλέπουν οι άνθρωποι τους τελευταίους 18 μήνες δεν υλοποιηθεί φέτος και οι οικονομικές τάσεις που επικρατούν αυτή τη στιγμή επιμείνουν, τότε η αγορά θα ανακάμψει από τα χαμηλά της, όπως ακριβώς έκανε στο τέλος του περασμένου έτους», σχολίασε ο Chris Zaccarelli, επικεφαλής επενδύσεων στην Independent Advisor Alliance.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 4,9% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας την πρόβλεψη των αναλυτών του Dow Jones για ανάπτυξη 4,7%. Αυτός ο ρυθμός επέκτασης είναι επίσης αυξημένος από το 2,1% που παρατηρήθηκε το δεύτερο τρίμηνο, επιβεβαιώνοντας την οικονομική ανθεκτικότητα, παρά τις κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να σφίξει τη νομισματική πολιτική για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

Την ίδια ώρα, οι αρχικές αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που έληξε στις 21 Οκτωβρίου ανήλθαν σε 210.000, αυξημένες κατά 10.000 από το αναθεωρημένο επίπεδο της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με την έκθεση του Υπουργείου Εργασίας. Το τελευταίο μέγεθος ήταν υψηλότερο από το αναμενόμενο από τους αναλυτές. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων ήταν 207.500, σημειώνοντας αύξηση 1.250 από τον αναθεωρημένο μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street