Έντονη νευρικότητα εμφανίζουν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της αναιμικής ανάπτυξης και της σφιχτής νομισματικής πολιτικής, όπως επιβεβαίωσε χτες και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,04%, και οδεύει να κλείσει τον χειρότερο μήνα από τον Σεπτέμβριο του 2022. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,18% στις 7.340 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,10% στις 14.716 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,08% στις 6.883 μονάδες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι τα αποτελέσματα των εταιρειών, με τη Mercedes-Benz να υποχωρεί 6% καθώς δεν ικανοποίησε με τα κέρδη της τις εκτιμήσεις, ενώ επισήμανε τις δύσκολες συνθήκες στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Στο επίκεντρο και ο τραπεζικός κλάδος, με την Deutsche Bank να κερδίζει λόγω αποτελεσμάτων, την ώρα όμως που η Barclays πιέζεται μετά την προειδοποίηση για μελλοντικές επιβαρύνσεις με στόχο τη μείωση του κόστους.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Ισπανίας κατέγραψε αύξηση 0,3% το τρίτο τρίμηνο του 2023, αντιπροσωπεύοντας πτώση 0,1 ποσοστιαίας μονάδας σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Σε ετήσια βάση, η ισπανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 1,8%, μετά την ανάπτυξη 2,0% το δεύτερο τρίμηνο.

Σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές, η οικονομική ανάπτυξη της χώρας επηρεάστηκε από τον «πόλεμο στην Ουκρανία, την ταχεία σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και την υψηλή αστάθεια των τιμών».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές