Σε βήμα σημειωτόν παραμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αγκιστρωμένο σε ένα εύρος ολίγων μονάδων τηρεί στάση αναμονής κόντρα στη διεθνή αβεβαιότητα, «αγνοώντας επιδεικτικά» τις όποιες θετικές εξελίξεις εκδηλώνονται καθημερινά.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,25% στις 1.180,45 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 0,8 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,45% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.917,60 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,19% στις 963,67 μονάδες.

Τρίτη εβδομάδα συσσώρευσης

Η αγορά κλείνει σήμερα την τρίτη εβδομάδα κατά την οποία παραμένει σε ένα στενό εύρος, το οποίο οριοθετείται μεταξύ 1.160 – 1.200 μονάδων, δίνοντας έδαφος μόνο στους βραχυπρόθεσμους να επωφελούνται από την παλινδρόμηση. Ωστόσο, ούτε αφήνει τους πωλητές να πετύχουν καλύτερες τιμές, ούτε και τους αγοραστές όμως να προσβλέπουν σε καλύτερες αποδόσεις, αφού το άνω άκρο αποδεικνύεται πολύ πιο δύσκολο να διασπαστεί από ότι αρχικά εκτιμήθηκε.

Το μη χείρον βέλτιστον, επομένως είναι η φράση που επαναλαμβάνουν οι εγχώριοι αναλυτές, καθώς αν και οι διεθνείς αγορές είναι σε μεγάλη αναταραχή, κλείνοντας σήμερα μία από τις χειρότερες εβδομάδες των τελευταίων μηνών, το ΧΑ έχει καταφέρει να κρατήσει τον κινητό των 200 ημερών, συντηρώντας τη μακροπρόθεσμη ανοδική του τάση. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι το κλίμα είναι θετικό, ή τουλάχιστον ουδέτερο, αλλά και τα εσωτερικά μέτωπα είναι τόσο απρόβλεπτα που ενδεχομένως να είναι δύσκολο για αρκετά χαρτοφυλάκια να πάρουν μεγαλύτερο ρίσκο.

Το κλίμα δεν μπορεί να βελτιωθεί όσο η αβεβαιότητα για τα πακέτα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στις τράπεζες είναι προς πώληση. Και όσο η διεθνής εικόνα παραμένει αρνητική, με τον πανευρωπαϊκό δείκτης Stoxx 600 να οδεύει να κλείσει τον χειρότερο μήνα από τον Σεπτέμβριο του 2022 και τον S&P 500 να χάνει το επίπεδο των 4.200-4.220 μονάδων.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Aegean αντιδρά σήμερα στα 10 ευρώ με κέρδη 2,67%, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Cenergy, Μυτιληναίο, ΟΤΕ και Τέρνα Ενεργειακή. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, Motor Oil, Alpha Bank, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ και Εθνική.

Στον αντίποδα, η Autohellas χάνει 2,35%, με τις Quest, Coca Cola, Σαράντη, ΕΥΔΑΠ, Τιτάν, Λάμδα και Eurobank να κινούνται ήπια πτωτικά. Χωρίς μεταβολή είναι η Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών