Με πολύ χαμηλές συναλλαγές, αλλά και αρκετή μεταβλητότητα στους περισσότερους τίτλους, εξελίσσεται η σημερινή συνεδρίαση στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δείχνει μία ακόμη ημέρα να ξεπεράσει το εύρος της διακύμανσης στο οποίο παραμένει τις τελευταίες το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,42% στις 1.183,72 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 24,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,41% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.911,27 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,79% στις 967,54 μονάδες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Χωρίς ρυθμούς οι συναλλαγές

Εν αναμονή του… καταλύτη

Από τις 11 Οκτωβρίου ο γενικός δείκτης παραμένει σε ένα εύρος μεταξύ 1.160 – 1.200 μονάδων, χωρίς επί της ουσίας να έχει συγκεκριμένη τάση, παρά τις τρεις ανοδικές εβδομάδες. Και αυτή μάλιστα η εικόνα υπάρχει την ώρα που δεν λείπουν οι εξελίξεις που θα μπορούσαν να δώσουν τάση (θετικές ή αρνητικές), όπως οι αναβαθμίσεις των Οίκων, το deal της Alpha Bank με τη Unicredit και της ΔΕΗ με την ENEL.

Σαφώς το διεθνές κλίμα δεν βοηθά, ενώ οι εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα της αγοράς, ειδικά το Νοέμβριο κατά το οποίο κλείνουν και τις ετήσιες θέσεις τους οι ξένοι διαχειριστές, είναι διφορούμενες. Οι αγοραστές έχουν κερδίσει, προς το παρόν, χρόνο φέρνοντας πιο κοντά το όριο διάσπασης των ΚΜΟ των 30 και 50 ημερών ενώ έχουν αρχίσει να δοκιμάζουν την προσφορά που βγαίνει στην αντίσταση των 1.200 μονάδων. Ωστόσο, η λήξη της συσσώρευσης δεν φαίνεται ούτε σε αυτόν τον ορίζοντα της εβδομάδας, εκτός απροόπτου.

Τεχνικά όμως, εάν ο γενικός δείκτης διασπάσει, με την προϋπόθεση της αύξησης του τζίρου, την κοντινή αντίσταση των 1.200 μονάδων, θα δώσει καλύτερη τάση με επόμενο σοβαρό επίπεδο και στόχο τις 1.250-60 μονάδες. Τα τεχνικά περιθώρια τόσο του FTSE 25 στις 2.966 μονάδες όσο και του τραπεζικού στις 1.009 μονάδες, επιτρέπουν στην παρούσα μια κίνηση πλησίον της αντίστασης και του ψυχολογικού ορίου της αγοράς.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η «τριάδα» Σαράντης, Aegean και Cenergy κρατούν τα επίπεδα στην αγορά, καθώς σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 3%, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Jumbo, Βιοχάλκο, Πειραιώς και ΔΕΗ. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Quest, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, Coca Cola, Eurobank, Εθνική και ΕΛΧΑ.

Από την άλλη, ο Μυτιληναίος με το -1,37% και η Motor Oil με το -1,05% που καταγράφουν είναι τα δύο μεγάλα βαρίδια της αγοράς, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Autohellas, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ και Ελλάκτωρ. Χωρίς μεταβολή είναι ο Τιτάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών