Σε ρυθμούς αποτίμησης των νέων δεδομένων στο ζήτημα της Alpha Bank βρίσκεται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο παραμένει σε μια πλάγια γραμμή εντός στενού εύρους, με τις κινήσεις να παραμένουν στη σφαίρα της… επιλεκτικότητας.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,22% στις 1.181,39 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 0,8 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,16% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.903,97 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,11% στις 961,00 μονάδες.

Κινούμενη άμμος

Η αγορά διανύει την περίοδο εκείνη κατά την οποία αναζητείται τάση, με τους αγοραστές να μην είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν μεγάλα ρίσκα, αλλά και οι πωλητές να μην είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τις θέσεις τους. Άλλωστε, όπως διαπιστώνει και ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance, η αγορά μπορεί να μην κάνει ανοδική κίνηση, παρόλα αυτά κάνει σημαντική προσπάθεια να συντηρήσει τα όποια κέρδη από τα χαμηλά της, με τις ξένες αγορές να μην βοηθούν καθόλου με την επιθετική πτωτική τους τάση.

Κατά τον ίδιο, το “κατενάτσιο” μπορεί να μετατραπεί σε τάση αν οι ξένοι βοηθήσουν με μία σημαντική ανοδική κίνηση. Σε περίπτωση που η τάση συνεχιστεί επιθετικά τότε θα διακινδυνέψει το επίπεδο των 1.160 μονάδων, που αν χαθεί θα βγάλει νέο κύκλο πωλήσεων. Το γεγονός της αμυντικής συμπεριφοράς έχει αρνητικό αντίκτυπο και στον τζίρο, με την αγορά να διψάει για νέα και τάση χωρίς όμως να είναι σε συγχρονισμό με τις ξένες αγορές.

Όπως επισημαίνει ο κ. Ζαχαράκης, ο πόλεμος συνεχίζει να είναι ανασταλτικός παράγοντας στην ψυχολογία, χωρίς παρόλα αυτά να είναι και ο μόνος λόγος που οι αγορές έχουν αυτή την συμπεριφορά. Τα επιτόκια φαίνεται να κάνουν στάση ή και με καλές πιθανότητες για κορύφωση, παρόλα αυτά ο φόβος για την διάρκεια που θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα είναι πιο σημαντικός. Επίσης, τα νέα της Alpha Bank, φαίνεται να ανοίγουν τον δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της, αλλά μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι από τον κλάδο έχουμε να δούμε σημαντικές εξελίξεις στο μέλλον.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ΟΠΑΠ και Πειραιώς βοηθούν την αγορά με το +1,12% και +1,01% που καταγράφουν, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Aegean, Τιτάν, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, Εθνική, Βιοχάλκο, Cenergy, Τέρνα Ενεργειακή, Quest, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια και Autohellas.

Από την άλλη, η Alpha Bank δέχεται πιέσεις και είναι στο -1,03% και στα 1,3865 ευρώ, καθώς εκτιμάται ότι θα υπάρξει βελτίωση της αρχικής προσφοράς της UniCredit για το 9% της τράπεζας, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται και οι ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, Motor Oil, Σαράντης, Μυτιληναίος και Λάμδα. Χωρίς μεταβολή είναι ο ΟΤΕ, η ΕΛΧΑ και ο Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών