Ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τα εταιρικά αποτελέσματα να παραμένουν στο επίκεντρο, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Γερμανία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,5%, με τον κλάδο των μέσων ενημέρωσης να κερδίζει 1%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,55% στις 7.331 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,46% στις 14.754 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,33% στις 6.817 μονάδες.

Κέρδη 1% σημειώνει η μετοχή της HSBC, η οποία ανέφερε τεράστια αύξηση 235% στα κέρδη μετά από φόρους στα 6,26 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο, τα οποία ωστόσο ήταν χαμηλότερα από τις προσδοκίες. Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης από άποψη ενεργητικού ανακοίνωσε επίσης μια επιπλέον αγορά μετοχών έως και 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) στην Ισπανία παρέμεινε αμετάβλητος στο 3,5% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο. Η επίδοση του ρυθμού πληθωρισμού αποδόθηκε κυρίως στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες μειώθηκαν λιγότερο σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2022. Ο ετήσιος ρυθμός του δομικού πληθωρισμού διαμορφώθηκε στο 5,2%. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές