Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές της περιοχής να αναμένουν αφενός τις αποφάσεις της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας και να παίρνουν θέσεις ανάλογα με τα βασικά οικονομικά στοιχεία από όλη την περιοχή.

Οι αγορές αναμένουν τις αποφάσεις της νομισματικής πολιτικής από την Ιαπωνία και τη Μαλαισία, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό από τη Νότια Κορέα και τα στοιχεία για την ανάπτυξη από την Ταϊβάν και το Χονγκ Κονγκ αυτή την εβδομάδα.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε 0,95% για να κλείσει την ημέρα στις 30.696,96 μονάδες, καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας ξεκινά τη διήμερη συνεδρίαση της νομισματικής πολιτικής, ενώ ο Topix έχασε 1,04% για να κλείσει στις 2.231,24 μονάδες.

Αντίθετα, ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,34%, έκλεισε στις 2.310,55 μονάδες, ενώ η μικρή κεφαλαιοποίηση του Kosdaq έκλεισε με άνοδο 1,15% στις 757,12 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 διολίσθησε κατά 0,79% στις 6.772,90 μονάδες, καθώς η χώρα σημείωσε ταχύτερη από την αναμενόμενη άνοδο στις λιανικές της πωλήσεις τον Σεπτέμβριο.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,08% την τελευταία ώρα, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισε την ημέρα με άνοδο 0,6% στις 3.583,77 μονάδες.

Μακροοικονομικά

Στα μάκρο της ημέρας, η Αυστραλία κατέγραψε αύξηση 0,9% σε μηνιαία βάση στις εποχικά προσαρμοσμένες λιανικές πωλήσεις τον Σεπτέμβριο. Ο δείκτης ήταν καλύτερος από την αύξηση 0,2% του Αυγούστου και ξεπέρασε τις προσδοκίες, με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters να προβλέπουν άνοδο 0,3%.

Οι λιανικές πωλήσεις της Αυστραλίας είναι μία από τις μετρήσεις που παρακολουθεί η Reserve Bank of Australia όταν εξετάζει τη νομισματική πολιτική, χρησιμοποιώντας την ως μετρητή των δαπανών των νοικοκυριών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές