Μια θυγατρική της Rolex SA αγόρασε ένα κτίριο, το οποίο στεγάζει την εμβληματική μπουτίκ της Omega, στον πιο ακριβό εμπορικό δρόμο της Γενεύης, σε αυτό που χαρακτηρίζεται ως το πιο πρόσφατο επεισόδιο στη «μάχη» μεταξύ των κορυφαίων ελβετικών εταιρειών κατασκευής ρολογιών για κορυφαία ακίνητα.

Η Marconi Investment SA πλήρωσε 120 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (133 εκατομμύρια δολάρια) για το κτίριο στην Rue du Rhone, σύμφωνα με έγγραφο που κατατέθηκε στο κτηματολόγιο της Γενεύης.

Στους ενοικιαστές του ακινήτου περιλαμβάνοονται η μεγαλύτερη μπουτίκ για την Omega (Swatch Group AG) στην ελβετική πόλη, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Tribune de Geneve, η οποία μετέδωσε την είδηση.

Πώς η Rolex «γκρέμισε» τις μετοχές ανταγωνιστή – Η κίνηση που ξάφνιασε την αγορά

Ανταγωνισμός

Η συμφωνία υπογραμμίζει τον έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των εμπορικών σημάτων τόσο για πελάτες όσο και για τα καλύτερα καταστήματα.

Η Omega θα συντάσσει τώρα μια αρκετά μεγάλη επιταγή ενοικίου στον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της κάθε μήνα και η Rolex θα έχει λόγο για τον τρόπο συντήρησης και λειτουργίας του κτιρίου. Υπό ορισμένες προϋποθέσεις, ένας νέος ιδιοκτήτης μπορεί πιο εύκολα να τερματίσει μια υπάρχουσα μίσθωση, ανέφερε η Tribune de Geneve.

Η Rolex είναι η μεγαλύτερη ελβετική μάρκα με πωλήσεις 9,3 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Morgan Stanley. Η Omega είναι η τρίτη μεγαλύτερη με πωλήσεις περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων φράγκων. Την ίδια ώρα, η Cartier της Richemont με έδρα τη Γενεύη είναι το δεύτερο μεγαλύτερο Brand της χώρας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Rolex, η οποία ελέγχεται από ένα ίδρυμα, είναι ο κύριος ιδιοκτήτης ακινήτων στην πόλη της Γενεύης. Από την πλευρά του και ο Όμιλος Swatch είναι επίσης σημαντικός επενδυτής, αγοράζοντας τον περασμένο μήνα ένα κτίριο στη New Bond Street του Λονδίνου για περίπου 90 εκατομμύρια φράγκα. Η Swatch αγόρασε επίσης άλλα κτίρια στην Old Bond Street του Λονδίνου για περίπου 120 εκατομμύρια φράγκα, καθώς και ένα κατάστημα στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι.

Μάλιστα, το 2014 η Swatch αγόρασε ένα ακίνητο στην Bahnhofstrasse στη Ζυρίχη από την Credit Suisse που στεγάζει -μεταξύ άλλων- το κατάστημα πολυτελών ρούχων Bogenie Grieder σε άγνωστη τιμή. Η Bongenie Grieder, η οποία ελέγχεται από την οικογένεια του προέδρου της Rolex, Nicolas Brunschwig, θα μεταφέρει το εμβληματικό κατάστημά της στη Ζυρίχη σε νέα τοποθεσία το 2024.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή