Τα ταξίδια ανέκαμψαν μετά την πανδημία, παρά τον πληθωρισμό που είναι ακόμη μαζί μας. Και υπάρχουν πολλά μέρη για όσους θέλουν να ταξιδέψουν. Ποιοι είναι λοιπόν οι καλύτεροι προορισμοί για ταξίδια το 2024. Το Forbes προτείνει αρκετά και εμείς διαλέξαμε δέκα από τα εντυπωσιακότερα να σας παρουσιάσουμε. Από την λίστα δεν μπρούσε να λείπει η μαγευτική Μήλος με τα απόκοσμα, πανέμορφα σεληνιακά της τοπία.

Η άνευ προηγουμένου ζήτηση για ταξίδια που είδαμε πέρυσι συνεχίστηκε και το 2023. Την επόμενη χρονιά, ο κόσμος θα αναζητήσει μια βαθύτερη, πιο βιωματική σύνδεση με προορισμούς που βρίσκονται εκτός των συνηθισμένων ατραπών.

Ποιο ελληνικό νησί βρίσκεται στο top 50 παγκοσμίως

Μήλος, Ελλάδα

Γιατί να επισκεφθείτε; Η Μήλος έχει πάνω από 70 εκπληκτικές παραλίες, μαζί με αξέχαστα ηλιοβασιλέματα και ψαροχώρια. Ενώ γίνεται δημοφιλής προορισμός, έχει πολύ λιγότερο κόσμο από νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη. Τα ονειρικά σεληνιακά τοπία του δεν μοιάζουν με τίποτα άλλο που θα δείτε στην Ελλάδα.

Ποιος πρέπει να πάει; Η Μήλος είναι ιδεώδης προορισμός τόσο για ζευγάρια όσο και για οικογένειες που θέλουν μια ρομαντική, ήρεμη ατμόσφαιρα. Αν αγαπάτε τον χρόνο στην παραλία, οι επιλογές είναι άφθονες και ποικίλες.

Μην χάσετε: Το σεληνιακό τοπίο της παραλίας Σαρακίνικο είναι πραγματικά μοναδικό, με την εκπληκτική λευκή άμμο και τους βραχώδεις σχηματισμούς που αντιπαρατίθενται με καθαρά τιρκουάζ νερά.

Ποταμός Νείλος, Αίγυπτος

Γιατί να επισκεφθείτε; Μετά την εξερεύνηση του Κάιρου, ο Νείλος προσφέρει έναν πιο χαλαρωτικό τρόπο για να επισκεφτείτε ένα μέρος της χώρας όπου πολλές από τις πιο διάσημες αρχαίες τοποθεσίες βρίσκονται ακριβώς πάνω στον ποταμό. «Η θέασή τους από το ποτάμι δίνει μια διαφορετική οπτική γωνία που κόβει την ανάσα.

Ποιος πρέπει να πάει; Λάτρεις της ιστορίας και του πολιτισμού, δραστήριοι ταξιδιώτες, ακόμη και νεόνυμφοι που θέλουν να εξερευνήσουν έναν από τους παλαιότερους πολιτισμούς στη Γη.

Μην χάσετε: Μια κρουαζιέρα επτά διανυκτερεύσεων από το Λούξορ στο Ασουάν για να εξερευνήσετε περισσότερες τοποθεσίες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου του Karnak, της Κοιλάδας των Βασιλέων και των Βασίλισσών και τον εξαίσιο Ναό στη νήσο Φίλαι. Περιηγηθείτ γύρω από το νησί Ελεφαντίνη για να δείτε το Μαυσωλείο του Aga Khan, το οποίο έχει θέα στον ποταμό. Κάντε μια πτήση 30 λεπτών για το Abu Simbel, το μέρος του μαγευτικού και εντυπωσιακού ναού του Ραμσή II, που χτίστηκε πριν από περίπου 3.200 χρόνια.

Ποταμός Iguazu, Αργεντινή/Βραζιλία

Γιατί να επισκεφθείτε; Το Rio Iguazu και οι ομώνυμοι καταρράκτες του είναι μια εντυπωσιακή επίδειξη της δύναμης της φύσης ανάμεσα σε καταπράσινα δάση που διασχίζουν την Αργεντινή και τη Βραζιλία. Θεωρούνται από τους περισσότερους ως το όγδοο Θαύμα του Κόσμου και ονομάστηκε το 1984 ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ενώ περιλαμβάνουν εκατοντάδες καταρράκτες, οι οποίοι εξαπλώνονται για χιλιόμετρα. Η πλευρά της Βραζιλίας προσφέρει καλύτερη πανοραμική θέα και η πλευρά της Αργεντινής σας φέρνει πιο κοντά στο νερό.

Ποιος πρέπει να πάει; Οποιοσδήποτε και σε οποιαδήποτε ηλικία πρέπει σίγουρα να κάνει το ταξίδι, συνδυάζοντάς το είτε με το Μπουένος Άιρες είτε με το Ρίο Ντε Τζανέιρο. Είναι επίσης δημοφιλές στους παρατηρητές πουλιών, οι οποίοι μπορούν να δουν μερικά από τα πιο σημαντικά είδη στον πλανήτη.

Μην χάσετε: Απίστευτη θέα στο Devil’s Throat, τον πιο διάσημο καταρράκτη στην πλευρά της Αργεντινής. Διάφορες εκδρομές προσφέρουν αναζωογονητικές βόλτες με πλοιάρια στο ποτάμι.

Ποκάρα, Νεπάλ

Γιατί να επισκεφθείτε; Η Ποκάρα προσφέρει τοπία δίπλα στη λίμνη που θυμίζουν καρτ ποστάλ με εντυπωσιακά βουνά, πολλές δραστηριότητες περιπέτειας, όλους τους τύπους καταλυμάτων και επιλογές φαγητού. Η κοινωνική ζωή της πόλης είναι χαλαρή, με μπαρ και εστιατόρια να απλώνονται κατά μήκος της όχθης της ήρεμης λίμνης.

Ποιος πρέπει να πάει; Για όσους αναζητούν την περιπέτεια, η Ποκάρα είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος προορισμός για αλεξίπτωτο πλαγιάς στον πλανήτη και περιβάλλεται από γάργαρα ποτάμια που είναι ιδανικά για ράφτινγκ. Για τους πεζοπόρους, είναι η πύλη για τα παγκοσμίου φήμης μονοπάτια μέσα και γύρω από την οροσειρά Annapurna.

Μην χάσετε: Πρέπει να παρακολουθήσετε την ανατολή του ηλίου από το Sarangkot. Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι η κοιλάδα είναι ένα ιερό μέρος που προστατεύεται από τα γύρω βουνά. Αυτό το πλεονέκτημα, μπορεί να σας κάνει πραγματικά να νιώσετε τη γοητεία αυτού του προορισμού.

Franschhoek, Νότια Αφρική

Γιατί να επισκεφθείτε; Το Franschhoek είναι ο επόμενος μεγάλος οινικός προορισμός στην Νότια Αφρική πέρα από το πιο οικείο Stellenbosch. Το Franschhoek Wine Tram προσφέρει μεταφορά hop-on/hop-off σε 30 οινοποιεία, όπου οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν γευσιγνωσίες κρασιού και περιηγήσεις σε κελάρια. Εκτός από τον αμπελώνα στο Babylonstoren, το τραμ θα σας επιτρέψει να εξερευνήσετε άλλα επτά κτήματα κρασιού στην περιοχή κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς σας.

Ποιος πρέπει να πάει; Αυτός ο προορισμός είναι ιδανικός για όσους αναζητούν ηρεμία από τη φύση, εκτιμούν το καλό φαγητό και το κρασί, καθώς και τα αυθεντικά, αλλά σύγχρονα καταλύματα.

Μην χάσετε: Το Babylonstoren, μια ιστορική φάρμα του Cape Dutch που χτίστηκε αρχικά το 1692 και διαθέτει αμπελώνες παγκόσμιας κλάσης, κήπους, εξαιρετική κουζίνα και ένα ξενοδοχείο και σπα 5 αστέρων. Το εστιατόριο με κήπους που προστέθηκαν πρόσφατα, η gelateria και το καφενείο ολοκληρώνουν τη φιλοσοφία «από το αγρόκτημα στο τραπέζι».

Nuku Hiva, Γαλλική Πολυνησία

Γιατί να επισκεφθείτε; Το Nuku Hiva είναι το μεγαλύτερο νησί στο αρχιπέλαγος Marquesas στη Γαλλική Πολυνησία και προσφέρει έναν ιδιαίτερο προορισμό για τους ταξιδιώτες. Γνωστό για τους πανέμορφους καταρράκτες και τον καλοδιατηρημένο πολυνησιακό πολιτισμό του, το Nuku Hiva επιτρέπει στους επισκέπτες να ταξιδέψουν για να επανασυνδεθούν με τη φύση.

Ποιος πρέπει να πάει; Το Nuku Hiva είναι ιδανικό για όσους αναζητούν την περιπέτεια και τους λάτρεις της φύσης, μαζί με ζευγάρια ή μεμονωμένους ταξιδιώτες που αναζητούν απομόνωση και χαλάρωση.

Μην χάσετε: Πεζοπορία στον καταρράκτη Vaipo, τον ψηλότερο καταρράκτη στη Γαλλική Πολυνησία (350 μέτρα). Μια πεζοπορία στον καταρράκτη θα σας πάρει περίπου πέντε ώρες μέσα από καταπράσινα τροπικά δάση και προσφέρει εκπληκτική θέα κατά τη διαδρομή. Θα ανταμειφθείτε με μια αναζωογονητική βουτιά στις δροσερές γούρνες, λίγο πιο πέρα.

Κόλπος Ha Long, Βιετνάμ

Γιατί να επισκεφθείτε; Ο κόλπος Ha Long, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, είναι ένα από τα πιο μοναδικά οικοσυστήματα και γεωλογικούς σχηματισμούς στον κόσμο. Λίγες τοποθεσίες παρέχουν ένα τέτοιο μείγμα φυσικής ομορφιάς, υπαίθριας δραστηριότητας, φρέσκου φαγητού, ηρεμίας και προσβασιμότητας.

Ποιος πρέπει να πάει; Είτε είστε λάτρης της ιστορίας, είτε λάτρης της φύσης, είτε λάτρης των τροφίμων, είτε αναζητάτε την περιπέτεια, ο κόλπος Ha Long έχει κάτι να προσφέρει για όλους. Οι μοναδικοί βραχώδεις σχηματισμοί που αποτελούνται από ασβεστολιθικά καρστικά πετρώματα και νησίδες, προσθέτουν στη μαγεία αυτής της απαράμιλλης τοποθεσίας.

Μην χάσετε: Εκδρομές με παραδοσιακό σκάφος τζόνγκα. Αλλά, αν ανησυχείτε ότι ο κόλπος Ha Long θα έχει πολύ κόσμο, κάντε κράτηση για ένα ταξίδι βόρεια στο Bai Tu Long.

Νησί του Πάσχα, Χιλή

Γιατί να επισκεφθείτε; Το νησί του Πάσχα, που βρίσκεται 2.100 μίλια από τις ακτές της Χιλής, αναφέρεται συχνά ως ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη για επίσκεψη στον πλανήτη. Είναι ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO που περιβάλλεται από γαλάζια νερά και καλύπτεται από εκατοντάδες αρχαιολογικούς χώρους.

Ποιος πρέπει να πάει; Το Νησί του Πάσχα είναι το ιδανικό μέρος για επίσκεψη τόσο για τους λάτρεις της φύσης όσο και για τους έμπειρους ταξιδιώτες που επιθυμούν να επισκεφτούν έναν προορισμό εκτός των συνηθισμένων.

Μην χάσετε: Μια επίσκεψη στο νησί δεν είναι ολοκληρωμένη μέχρι να επισκεφτείτε τα πάνω από 900 πέτρινα αγάλματα που ονομάζονται Μοάι. Κάντε μια πεζοπορία γύρω από το νησί για να δείτε τα άγρια άλογα και τα εντυπωσιακά κύματα που «σπάνε» κατά μήκος της όμορφης ακτογραμμής.

Ταλίν, Εσθονία

Γιατί να επισκεφθείτε; Το Ταλίν είναι μια ζωντανή και ακμάζουσα πόλη, πλούσια σε πολιτισμό, που βρίσκεται στις ακτές της Βαλτικής Θάλασσας. Επισκεφτείτε την Παλιά Πόλη που έχει καταχωρηθεί στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και απολαύστε εξαιρετικό φαγητό, συναρπαστική ιστορία και πρόσβαση στη θάλασσα και τη φύση.

Ποιος πρέπει να πάει; Η Εσθονία είναι ιδανική για όλους όσους ενδιαφέρονται για μια αναδυόμενη αγορά τροφίμων και τη σκανδιναβική κουλτούρα. Το Ταλίν διατηρεί επίσης ζωντανή την ιστορία της Εσθονίας από διαφορετικές εποχές με ενδιαφέρουσες περιηγήσεις, τοπικές παραδόσεις και έναν ζεστό και φιλικό λαό.

Μην χάσετε: Το Μουσείο Marzipan, το σπίτι ενός από τα παλαιότερα γλυκά που φτιάχνονται στην Εσθονία, και το The Marzipan Painting Workshop. Εκεί θα ζωγραφίσετε το δικό σας ειδώλιο marzipan στο Maiasmokk Cafe και θα μάθετε τα πάντα για τη γλυκιά και πολύχρωμη ιστορία του.

Tangalle, Σρι Λάνκα

Γιατί να επισκεφθείτε; Το Tangalle είναι γνωστό για τις μεγάλες εκτάσεις από ανέγγιχτες παραλίες με λευκή άμμο και τιρκουάζ νερά. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να περάσετε λίγο χρόνο και να επιδοθείτε σε θαλάσσιες δραστηριότητες.

Ποιος πρέπει να πάει; Το Tangalle είναι ένα καταφύγιο για όσους αναζητούν γαλήνη και ηρεμία μακριά από την πόλη.

Μην χάσετε: Το καταφύγιο πουλιών Kalametiya είναι απαραίτητη εκδρομή. Για τους λάτρεις της φύσης, αυτός ο παράκτιος υγροβιότοπος είναι ένα ιδανικό μέρος για να δείτε από κοντά έναν θησαυρό θαλάσσιων ειδών και πουλιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Τι είναι το «Gig-Tripping» που κυριαρχεί στις ταξιδιωτικές τάσεις
Τουρισμός |

Το «Gig-Tripping» είναι η τελευταία ταξιδιωτική τάση που επιβάλλεται να δοκιμάσετε

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, αυτός ο δημοφιλής όρος αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς - Ποιες πόλεις και χώρες είναι ιδανικές και οικονομικές για το συγκεκριμένο τύπου διακοπών

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών
Τουρισμός |

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών

Με τις ευρωπαϊκές εκλογές και την ουγγρική προεδρία της ΕΕ προ των πυλών, οι ηγέτες του κλάδου της φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να συναποφασίσουν για τις πολιτικές προτεραιότητες