
Από τον Απρίλιο 2023, η Speakit υιοθέτησε για το προσωπικό της την 4ήμερη εργασία, όντας έτσι η πρώτη ελληνική εταιρεία που το πράττει, προκειμένου να επιτύχει μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ της εργασίας και της προσωπικής ζωής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της επιχείρησης. Πρόκειται για εταιρεία προσλήψεων και ανθρώπινου δυναμικού με εξειδίκευση στην κάλυψη θέσεων εργασίας σε Ευρωπαϊκές Γλώσσες, στους τομείς της εξυπηρέτησης πελατών και τεχνολογίας.
«Με το κεντρικό της γραφείο στην Αθήνα και ένα πρόσφατα εγκατεστημένο γραφείο στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, η εταιρεία συνεχώς προσπαθεί να δημιουργεί ένα περιβάλλον εργασίας που προωθεί την παραγωγικότητα, την αποτελεσματικότητα και την ευημερία των υπαλλήλων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Εδώ και 6 μήνες λοιπόν, όλοι οι υπάλληλοι της Speakit έχουν μια επιπλέον ημέρα την εβδομάδα κατα την οποία δεν εργάζονται. Αυτή η μέρα είναι είτε Δευτέρα είτε Παρασκευή. Αυτή η επιπλέον ημέρα “ανευ εργασίας” δε συνοδεύεται από μείωση του μισθού, των παροχών ή αύξηση των ωρών εργασίας (8 ώρες την ημέρα).
«Η καινοτόμα αλλαγή της Speakit σε μια 4ήμερη εβδομάδα εργασιας υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας για τη δημιουργία μιας πιο ισορροπημένης εργασιακής εμπειρίας για τους υπαλλήλους της», σημειώνται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.
“Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε πρωτοστατήσει σε αυτήν την αλλαγή στην Ελλάδα” πρόσθεσε ο Δημήτρης Σολδάτος, Managing Director στη Speakit, σε πρόσφατη συνέντευξη στη Ναυτεμπορική . “Οι υπάλληλοί μας τώρα θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τριήμερα αργίας κάθε εβδομάδα, και πιστεύουμε ότι αυτό θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο την ποιότητα ζωής τους, ενώ ταυτόχρονα δεν έχει επηρεάσει την παραγωγικότητάς τους.”
Και η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Η μετάβαση της Speakit σε μια 4ήμερη Εργασία σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στη σημασία της εργασίας στην Ελλάδα, αλλά και της ίδιας της εταιρείας προς τη δημιουργία μιας κουλτούρας ευημερίας και παραγωγικότητας στο προσωπικό της».


Latest News

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan - Υψηλότερες τιμές στόχους για Alpha, Εθνική
Η JP Morgan προχώρησε σε αύξηση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου

Μείωση τζίρου και κερδών για τον Όμιλο ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ το 2024 - Οι προοπτικές για το 2025
Το 2024 αποτέλεσε μια χρονιά προκλήσεων για τη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταφορά της παραγωγικής διαδικασίας της θυγατρικής «ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ»

Το στοίχημα της Lavipharm με την κάνναβη – Προς νέες εξαγορές και επενδύσεις
Τι ανέφερε η διοίκηση της Lavipharm για την πορεία της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών – Τι μέρισμα θα προτείνει στους μετόχους

Γιατί τελικά οι Έλληνες αγαπούν τις πολωνικές αλυσίδες - Η «μάχη» Pepco-Sinsay στην ελληνική αγορά
Ποιο είναι το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή, που εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει ώθηση σε Pepco και Sinsay

Τι φέρνει το «T» δίπλα στην Cosmote – Οι συνέργειες που… ξεκλειδώνουν
H «νέα» Cosmote Telekom αναμένεται να έχει ως προίκα τις δεκάδες διεθνείς συνεργασίες που κουβαλά το brand Telekom, σαν διεθνής τηλεπικοινωνιακός πάροχος

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ

Νέα πραγματικότητα στη διαχείριση απορριμμάτων - Η επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Μεσσηνία
Με τη ΜΕΑ στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας εφαρμόζεται ενιαίο, βιώσιμο σύστημα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο

Morgan Stanley: Επιβεβαιώνει την τιμή στόχο της Metlen στα 48 ευρώ
Κατά την Morgan Stanley η συνολική παραγωγή ενέργειας των 3,1 TWh παρουσίασε αύξηση 22% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο