Από τον Απρίλιο 2023, η Speakit υιοθέτησε για το προσωπικό της την 4ήμερη εργασία, όντας έτσι η πρώτη ελληνική εταιρεία που το πράττει, προκειμένου να επιτύχει μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ της εργασίας και της προσωπικής ζωής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της επιχείρησης. Πρόκειται για εταιρεία προσλήψεων και ανθρώπινου δυναμικού με εξειδίκευση στην κάλυψη θέσεων εργασίας σε Ευρωπαϊκές Γλώσσες, στους τομείς της εξυπηρέτησης πελατών και τεχνολογίας.

«Με το κεντρικό της γραφείο στην Αθήνα και ένα πρόσφατα εγκατεστημένο γραφείο στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, η εταιρεία συνεχώς προσπαθεί να δημιουργεί ένα περιβάλλον εργασίας που προωθεί την παραγωγικότητα, την αποτελεσματικότητα και την ευημερία των υπαλλήλων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εδώ και 6 μήνες λοιπόν, όλοι οι υπάλληλοι της Speakit έχουν μια επιπλέον ημέρα την εβδομάδα κατα την οποία δεν εργάζονται. Αυτή η μέρα είναι είτε Δευτέρα είτε Παρασκευή. Αυτή η επιπλέον ημέρα “ανευ εργασίας” δε συνοδεύεται από μείωση του μισθού, των παροχών ή αύξηση των ωρών εργασίας (8 ώρες την ημέρα).

«Η καινοτόμα αλλαγή της Speakit σε μια 4ήμερη εβδομάδα εργασιας υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας για τη δημιουργία μιας πιο ισορροπημένης εργασιακής εμπειρίας για τους υπαλλήλους της», σημειώνται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε πρωτοστατήσει σε αυτήν την αλλαγή στην Ελλάδα” πρόσθεσε ο Δημήτρης Σολδάτος, Managing Director στη Speakit, σε πρόσφατη συνέντευξη στη Ναυτεμπορική . “Οι υπάλληλοί μας τώρα θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τριήμερα αργίας κάθε εβδομάδα, και πιστεύουμε ότι αυτό θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο την ποιότητα ζωής τους, ενώ ταυτόχρονα δεν έχει επηρεάσει την παραγωγικότητάς τους.”

Και η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Η μετάβαση της Speakit σε μια 4ήμερη Εργασία σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στη σημασία της εργασίας στην Ελλάδα, αλλά και της ίδιας της εταιρείας προς τη δημιουργία μιας κουλτούρας ευημερίας και παραγωγικότητας στο προσωπικό της».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις