Να σταματήσει τη διολίσθηση σε αρνητικά εδάφη προσπαθεί αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, με πολλούς πωλητές να βγαίνουν πλέον στους περισσότερους τίτλους, σε μια προσπάθεια να κατοχυρωθούν τα κέρδη των πέντε προηγούμενων ανοδικών ημερών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,04% στις 1.219,51 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 40,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,01% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.982,10 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,28% στις 976,42 μονάδες.

Profit taking

Αν και έφτασε νωρίτερα έως και το +1,19%, ο γενικός δείκτης πλέον παλεύει να κρατήσει τις 1.220 μονάδες και να αμυνθεί κόντρα στις εύλογες κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών του προηγούμενου πενθημέρου. Εύλογα άλλωστε η αγορά θέλει να πάρει μέρος των κερδών, καθώς προηγήθηκε μια μακρά περίοδος μικρών διακυμάνσεων και εσωστρέφειας που κόστισε στην εμπιστοσύνη των αγοραστών.

Ήδη τις τελευταίες ημέρες ο γενικός δείκτης καταγράφει κέρδη που φτάνουν και τις 50 μονάδες, με το χθεσινό ανοδικό ξέσπασμα να φέρνει έντονα στο προσκήνιο τις κατοχυρώσεις των κερδών. Τα περιθώρια βέβαια της διόρθωσης δεν είναι πολύ μεγάλα, καθώς η κοντινή στήριξη είναι πέριξ των 1.216 μονάδων, την ώρα μάλιστα που κρίσιμοι κλάδοι της αγοράς, όπως οι τράπεζες και η ενέργεια, είναι βαρίδια στη συνέχεια της ανοδικής κίνησης.

Έτσι λοιπόν μπαίνουν δεύτερες σκέψεις για τη συντήρηση της ανόδου από την ερχόμενη εβδομάδα, αν και η αγορά δεν χάνει τις στηρίξεις της από τίτλους που έχουν λόγους να δώσουν καλύτερες αποτιμήσεις. Σημαντικό παραμένει το γεγονός οι «καλές μετοχές» να είναι συνεπείς στις αποδόσεις τους, καθώς θα είναι η καλύτερη απόδειξη ότι παρακολουθούνται στενά και είναι οι πρώτες που προτιμώνται σε κάθε ευκαιρία.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ και Μυτιληναίος σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, Σαράντης, Autohellas, Alpha bank, Quest, Eurobank, Πειραιώς και Εθνική.

Στον αντίποδα, η Jumbo κερδίζει 1,18% και ο ΟΤΕ είναι στο +1,17%, παρέχοντας σημαντικά στηρίγματα, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola, Cenergy, Motor Oil, ΔΕΗ και Τιτάν. Χωρίς μεταβολή είναι οι Λάμδα και ο ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών