Αν και η Jefferies αναγνωρίζει ότι τα αποτελέσματα της Alpha Bank ήταν υψηλότερα του αναμενομένου, διατηρεί τη σύσταση underperform (αποδόσεις χαμηλότερες της αγοράς) για τη μετοχή, με την τιμή στόχος στα 1,10 ευρώ. Δηλαδή βλέπει πτώση έως 24% από τα τρέχοντα επίπεδα των 1,45 ευρώ περίπου.

Η συμφωνία για τη Ρουμανία θα προσθέσει 100 μ.β. στο CET1.

Jefferies: O «χρησμός» για τις ελληνικές τράπεζες – Καταλύτες τουρισμός, δανεισμός

Η Alpha Bank ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 7% πάνω από τη συναίνεση, σύμφωνα με την Jefferies, με αύξηση 5% στα προ προβλέψεων κέρδη λόγω καλύτερου κόστους. Τα επιτοκιακά έσοδα (+6% σε σχέση με τη συναίνεση- το ελληνικό beta καταθέσεων 15%) και τα τέλη (+6% σε σχέση με τη συναίνεση) ήταν και τα δύο ισχυρά, σύμφωνα με τη Jefferies.

Η μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων το γ’ τρίμηνο επιταχύνθηκε με τα υπόλοιπα να μειώνονται κατά 5% σε τριμηνιαία βάση και 3% καλύτερα από την εκτίμηση της Jefferies.

Επίσης, οι απώλειες δανείων ήταν χαμηλότερες από τις αναμενόμενες στα 76 εκατ. ευρώ (συναίνεση στα 79 εκατ. ευρώ). Το CoR ήταν υψηλότερο σε τριμηνιαία βάση στις 79 μ.β. (76 μ.β. το 2ο τρίμηνο του 23).

Ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων βελτιώθηκε από 7,6% σε 7,2% το γ’ τρίμηνο του 23, ενώ το υπόλοιπο των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων μειώθηκε κατά τη διάρκεια του τριμήνου σε 2,8 δισ. (οι εκτιμήσεις ανέμεναν 2,9 δισ. ή 2% χαμηλότερα). Ο δείκτης κάλυψης ήταν ελαφρώς υψηλότερος στο 41% (έναντι 40% το 2ο τρίμηνο του 23).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα