Το Πεκίνο θα καλωσορίσει την αμερικανική εταιρεία ημιαγωγών Micron που εμβαθύνει το αποτύπωμά της στην κινεζική αγορά, όπως διαμήνυσε ο υπουργός Εμπορίου της Κίνας στον πρόεδρο της Micron Technology, προσθέτοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα σηματοδοτήσει ένα ακόμα βήμα αναθέρμανσης των σχέσεων μεταξύ των δύο κορυφαίων οικονομιών του κόσμου.

Σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου, ο υπουργός Εμπορίου της Κίνας, Wang Wentao, είπε στον Sanjay Mehrotra, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Micron Technology, ότι η χώρα του θα βελτιστοποιήσει το περιβάλλον για ξένες επενδύσεις και θα παράσχει εγγυήσεις υπηρεσιών για ξένες επιχειρήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στο ιστοσελίδα του Υπουργείου Εμπορίου.

Ημιαγωγοί: Ολλανδικές εταιρείες επενδύουν στο Βιετνάμ – Νέα ισορροπία με την Κίνα

«Καλωσορίζουμε τη Micron Technology που θα συνεχίσει να επενδύει στην κινεζική αγορά και να επιτυγχάνει καλύτερη ανάπτυξη υπό την προϋπόθεση της συμμόρφωσης με τους κινεζικούς νόμους και κανονισμούς», πρόσθεσε ο Wang.

Κίνηση εκτόνωσης

Η εκτόνωση στις τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο μερών έρχεται μόλις λίγους μήνες αφότου η ρυθμιστική αρχή κυβερνοχώρου της Κίνας είχε ανακοινώσει ότι η Micron απέτυχε σε έλεγχο ασφάλειας δικτύου και απαγόρευσε στις κινεζικές εταιρείες να προμηθεύονται υλικά από τη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία παραγωγής τσιπ μνήμης.

Η κίνηση της Κίνας κατά της Micron θεωρήθηκε ευρέως ως αντίποινα για τις προσπάθειες της Ουάσιγκτον να περιορίσει την πρόσβαση του Πεκίνου σε βασική τεχνολογία. Ήρθε μόλις μια ημέρα αφότου η Ομάδα των Επτά (G7) πλουσιότερων χωρών του κόσμου συμφώνησαν ότι θα σχεδιάσουν να «απομακρυνθούν, αλλά όχι να αποσυνδεθούν» από την Κίνα, και καθώς η Ουάσιγκτον πίεζε τους συμμάχους της να συμμετάσχουν στον περιορισμό των εξαγωγών κρίσιμων ημιαγωγών στην Κίνα.

Η συνάντηση της Τετάρτης μεταξύ Wang και Mehrotra ευθυγραμμίζεται με την πρόσφατη αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου, καθώς αξιωματούχοι και από τις δύο χώρες εργάζονται για να οργανώσουν μια συνάντηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Κινέζου ομολόγου του, Σι Τζινπίνγκ, αργότερα αυτόν τον μήνα στην οικονομική σύνοδο Asia-Pacific Economic Cooperation που θα λάβει χώρα στο Σαν Φρανσίσκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές