
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξετάζουν το ενδεχόμενο να επενδύσουν έως και 50 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ινδία, τον δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο τους.
Προσωρινές δεσμεύσεις από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα μπορούσαν να ανακοινωθούν στις αρχές του επόμενου έτους, είπαν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα. Οποιεσδήποτε νέες επενδύσεις θα ακολουθήσουν τις συναντήσεις του Ναρέντρα Μόντι με τον Πρόεδρο, Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν τον Ιούλιο, σύμφωνα με την εφημερίδα των Εμιράτων Gulf News.
Οι χώρες επιδιώκουν να ενισχύσουν τους δεσμούς τους την τελευταία δεκαετία και στοχεύουν να αυξήσουν το διμερές εμπόριο (εκτός πετρελαίου) στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Η πρόσφατη επίσκεψη του Μόντι στο Άμπου Ντάμπι σηματοδότησε το πέμπτο του ταξίδι στη χώρα από τότε που ανέλαβε πρωθυπουργός το 2014. Ο τελευταίος Ινδός πρωθυπουργός που επισκέφτηκε τα ΗΑΕ πριν από αυτόν ήταν η Ίντιρα Γκάντι το 1981.
Ορισμένες από τις επενδύσεις θα μπορούσαν να αφορούν κρατικά επενδυτικά κεφάλαια όπως η Επενδυτική Αρχή του Άμπου Ντάμπι, η Επενδυτική Μουμπαντάλα και η ADQ, σνέφερε η Gulf News.
Αυγενάκης: Πύλη εισόδου της Ινδίας στην ΕΕ η Ελλάδα – Οι επαφές με ινδούς υπουργούς
Επενδύσεις πολλών δισ. στην Ινδία
Στο πλαίσιο των διμερών επαφών, οι οντότητες που εποπτεύονται από τον Σεΐχη Ταχνούν μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν πραγματοποίησαν συνομιλίες σε αρχικό στάδιο για επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδία. Ο Σεΐχης Ταχνούν είναι ο πρόεδρος της International Holding, η οποία τον περασμένο μήνα αποκάλυψε ότι κατέχει μερίδιο 5% στον εμβληματικό όμιλο του Γαουτάμ Αντάνι.
Η Royal Group έχει από καιρό βραβεύσει την Ινδία και τα στελέχη της έχουν χαρακτηρίσει τη χώρα μια πιθανή κινητήρια δύναμη ανάπτυξης της επόμενης δεκαετίας, ανέφερε το Bloomberg. Ο Σεΐχης Ταχνούν είναι επίσης πρόεδρος της ADQ καθώς και της ADIA – ενός από τα μεγαλύτερα επενδυτικά ταμεία στον κόσμο, με περιουσιακά στοιχεία κοντά στο 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.
Δελεασμένοι από μια ανερχόμενη μεσαία τάξη και επιδιώκοντας να διαφοροποιηθούν μακριά από παραδοσιακούς επενδυτικούς προορισμούς όπως η Ευρώπη, οι επενδυτές που υποστηρίζονται από το κράτος του Κόλπου έχουν ενισχύσει τους δεσμούς με την Ινδία. Άλλοι, συμπεριλαμβανομένης της Επενδυτικής Αρχής του Κατάρ και του Ταμείου Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, έχουν επίσης αναδειχθεί ως εξέχοντες επενδυτές στη χώρα.
Ως μία από τις λίγες χώρες που διαχειρίζονται κρατικό πλούτο σχεδόν 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, τα ΗΑΕ είναι ζωτικός σύμμαχος του πολυπληθέστερου κράτους του κόσμου, το οποίο επιδιώκει να γεφυρώσει τα κενά στις υποδομές. Για την Ινδία, οποιεσδήποτε μεγάλες ξένες επενδύσεις θα βοηθούσαν τον Πρωθυπουργό Μόντι να τονίσει τις προσπάθειές του για την ενίσχυση της οικονομίας πριν από τις εκλογές του 2024.


Latest News

Goldman: Η Κίνα μπορεί να εξαιρέσει το αιθάνιο και το υγραέριο από υψηλούς δασμούς
Η σημαντική εξάρτηση της κινεζικής βιομηχανίας πλαστικών από τις αμερικανικές εισροές βάζει σε σκέψεις το Πεκίνο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Ο κινέζος χειριστής ρομποταξί Pony.ai εξετάζει IPO σε άλλα χρηματιστήρια
Λιγότερο από έξι μήνες μετά την IPO της Νέας Υόρκης, οι αυξανόμενοι φόβοι διαγραφής από ΗΠΑ ωθούν την Pony.ai σε αναζήτηση εναλλακτικής IPO

ΕΚΤ: Οι τράπεζες υποτιμούν τις απώλειες δανείων του τομέα αυτοκινήτων
Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας από τους τομείς στους οποίους «οι προβλέψεις των τραπεζών δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζουν επαρκώς τους καθοδικούς κινδύνους

Ο Τραμπ βάζει στο μικροσκόπιο την χρηματοδότηση πανεπιστημίων από το εξωτερικό
Νέο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ απειλεί να περικόψει ομοσπονδιακά χρήματα από τα σχολεία που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις αποκάλυψης ξένων χρηματοδοτήσεων

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια

Από «αόρατη» σύζυγος αντιπροέδρου... celebrity - Ποια είναι η δεύτερη κυρία των ΗΠΑ Ούσα Βανς
Ως δεύτερη κυρία, η Ούσα Βανς έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ στην Ουάσιγκτον, αλλά έχει σχέδια

Πόσο πιο πλούσιες έγιναν οι 19 πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ πέρυσι
Οι πλουσιότεροι από τους πλούσιους στην Αμερική ελέγχουν τον πλούτο του έθνους σε επίπεδα ρεκόρ

100 ημέρες χάους και ελάχιστα αποτελέσματα από το DOGE του Μασκ
Αδηλο το μέλλον του υπουργείου αποτελεσματικότητας μετα την αποχώρηση Μασκ - Η κριτική για έλλειψη διαφάνειας και τα πενιχρά αποτελέσματα