Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν είχε σήμερα συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα καθώς η διεθνής κοινότητα φοβάται ότι ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς μπορεί να επεκταθεί στη Δυτική Όχθη.

Μπλίνκεν: Τι αναμένεται από τη συνάντησή του με υπουργούς χωρών της Μέσης Ανατολής

Είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται την κατεχόμενη Δυτική Όχθη από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, που προκλήθηκε από την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, έπειτα από πολλές επισκέψεις του στο Ισραήλ και στην Ιορδανία.

Εν αναμονή της επίσκεψης Μπλίνκεν στην Τουρκία

Η συνάντηση Μπλίνκεν-Αμπάς, πραγματοποιήθηκε ώρες πριν την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Χακάν Φιντάν.

«Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 5-6 Νοεμβρίου 2023. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, προβλέπεται να γίνει ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στη Γάζα, περιφερειακά θέματα και τις διμερείς σχέσεις», ανέφερε η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δεν αναμένεται συνάντηση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ακόμη κι αν φαίνεται πιθανή, σύμφωνα με το περιβάλλον του.

Στην Άγκυρα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα συζητήσει επίσης για την Ουκρανία και την οριστικοποίηση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, που εδώ και καιρό μπλοκάρει η Τουρκία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση