Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ευχαρίστησε τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, για τις προσπάθειές του να κρατήσει τη χώρα του μακριά από τον πόλεμο, την ώρα που η πανίσχυρη εξτρεμιστική οργάνωση Χεζμπολάχ απειλεί να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο με το Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ, η οποία έχει έδρα τον Λίβανο, στηρίζεται σε επίπεδο χρηματοδότησης και εξοπλισμού από το Ιράν.

Μπλίνκεν: Τι αναμένεται από τη συνάντησή του με υπουργούς χωρών της Μέσης Ανατολής

Με τις πυραυλικές δυνατότητες της Χεζμπολάχ που πιστεύεται ότι έχουν ενισχυθεί σημαντικά από την Τεχεράνη τα τελευταία χρόνια, η λιβανέζικη πολιτοφυλακή αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη απειλή για το Ισραήλ.

Η συνάντηση Μπλίνκεν και Μικάτι έγινε στο ξενοδοχείο του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στο Αμμάν της Ιορδανίας, εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, «ο Άντονι Μπλίνκεν ευχαρίστησε τον κ. Μικάτι για την ηγεσία του που απέτρεψε τον Λίβανο από το να παρασυρθεί σε έναν πόλεμο που ο λιβανέζικος λαός δεν θέλει».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αμερικανός ΥΠΕΞ συζήτησε επίσης τις προσπάθειες των ΗΠΑ να εξασφαλίσουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους αμάχους στη Γάζα.

Μετά τη συνάντησή τους, ο Άντονι Μπλίνκεν και ο Νατζίμπ Μικάτι δεν έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Πηγή: in.gr 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευρωεκλογές: Το φάντασμα της αποχής και το μαύρο μπλοκ
Επικαιρότητα |

Tι πρόκειται να δούμε στις ευρωεκλογές – Το φάντασμα της αποχής και το μαύρο μπλοκ

Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές στα κομματικά επιτελεία για τις ευρωεκλογές με το μεγάλο στοίχημα να είναι η συμμετοχή των πολιτών και ο μεγάλος φόβος η άνοδος της ακροδεξιάς.