Πτωτικά κινούνται οι τιμές του χρυσού, καθώς οι επενδυτές στρέφονται προσεκτικά σε πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία ενώ αναμένουν τις τοποθετήσεις αξιωματούχων της Federal Reserve, ανάμεσα τους και ο πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ.

Ο χρυσός υποχώρησε κατά 0,5% στα 1.983,14 δολάρια η ουγγιά, μετά την άνοδο πάνω από το  επίπεδο των 2.000 δολαρίων την Παρασκευή. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,4% στα 1.990,40 δολάρια.

Ομόλογα ΗΠΑ : Σκαρφαλώνουν οι αποδόσεις

Η διάθεση ανάληψης κινδύνου έχει βελτιωθεί, ενώ δεν υπήρξαν σημαντικές αιφνιδιαστικές εξελίξεις από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, και αυτό αφαιρεί κομμάτι της ελκυστικότητας των πολύτιμων μετάλλων ως ασφαλή καταφύγια, σημειώνει ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής της Kitco Metals.

Η τιμή του χρυσού έχει καταγράψει κέρδη που ξεπέρασαν το 7% τον Οκτώβριο καθώς η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ενίσχυσε τη ζήτηση για επενδύσεις χαμηλού κινδύνου.

Οι traders τιμολογούν με πιθανότητα 90% η Fed να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

«Οι ταύροι της αγοράς χρυσού και ασημιού έχουν λίγο πυρομαχικά καθώς η προσδοκία είναι ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων, κάτι που πιέζει το δολάριο ΗΠΑ», πρόσθεσε ο Wyckoff.

Για να κινηθεί σταθερά ο χρυσός πάνω από τα 2.000 η ουγγιά, μπορεί να χρειαστεί ένα σαφέστερο μήνυμα από τη Fed ότι έρχονται περικοπές και η επιστροφή των επενδυτών στα ETF (χρηματιστηριακά διαπραγματεύσιμα κεφάλαια), έγραψε σε σημείωμα η Heraeus Metals.

Οι κερδοσκόποι αύξησαν τις καθαρές τους θέσεις long στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού COMEX κατά 15.661 συμβόλαια σε 106.343 την εβδομάδα που έληξε στις 31 Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της CFTC την Παρασκευή.

Το ασήμι υποχώρησε 0,4% στα 23,10 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα 2% στα 911,3393 δολάρια και το παλλάδιο 1,2% στα 1.105,9708 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities