Σκαρφαλώνουν και πάλι οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής μετά την έκθεση για την απασχόληση που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή.

Η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε σχεδόν κατά 7 μονάδες βάσης στο 4,624% και το ίδιο η απόδοση του διετούς που βρέθηκε στο 4,899%.

Wall Street: Κίνηση με κεκτημένη ανοδική ταχύτητα

Οι αποδόσεις κινήθηκαν ανοοδικά  μετά την πτώση της απόδοσης του 10ετούς και του 2ετούς ομολόγου έως και 9 και 13 μονάδες βάσης αντίστοιχα, την Παρασκευή.

Αυτό συνέβη καθώς τα στοιχεία προσλήψεων τον Οκτώβριο διαμορφώθηκαν χαμηλότερα από το αναμενόμενο σε 150.000, ενώ αυξήθηκε ελαφρώ το ποσοστό ανεργίας στο 3,9%.

Τα στοιχεία υποδηλώνουν στους επενδυτές ότι η αγορά εργασίας θα μπορούσε να χαλαρώσει, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει ολοκληρώσει τον κύκλο σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής.  Η επιβράδυνση της αγοράς εργασίας είναι ένας από τους βασικούς στόχους της κεντρικής τράπεζας καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου αύξησης των επιτοκίων που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022.

Η Fed άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια για δεύτερη συνεχή φορά την περασμένη εβδομάδα. Η κεντρική τράπεζα διατήρησε τα επιτόκια στο ίδιο επίπεδο από τον Ιούλιο, αλλά άφησε ανοιχτή την πόρτα για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων.

Οι επενδυτές αναμένουν τα σχόλια και τις παρατηρήσεις αρκετών αξιωματούχων της Fed και κυρίως του επικεφαλής της. Στην ατζέντα του Τζερόμ Πάουελ αυτή την εβδομάδα περιλαμβάνονται δύο ομιλίες στις οποίες θα εστιάσουν οι επενδυτές για να αντλήσεις περαιτέρω ενδείξεις για την νομισματική πολιτική και τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές