Με μικρά κέρδη κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, προσπαθώντας να βρουν τις ισορροπίες τους μετά από μια έντονα ανοδική εβδομάδα, ενώ αναμένουν και τα στοιχεία από την οικονομία των ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,27% στις 34.153 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,23% στις 4.368 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,27% στις 13.516 μονάδες.

Στο επίκεντρο σήμερα οι μετοχές της Citigroup, οι οποίες κινούνται ελαφρώς υψηλότερα, μετά το δημοσίευμα του CNBC ότι φέρεται να εξετάζει περικοπές θέσεων εργασίας, τουλάχιστον 10% του εργατικού δυναμικού, σε αρκετές μεγάλες επιχειρήσεις. Οι περικοπές περιλαμβάνονται στο σχέδιο της CEO, Jane Fraser, που ονομάζεται «Project Bora Bora».

Η επιστροφή των αγοραστών

«Οι συνθήκες υπερπώλησης, τα σταθερά κέρδη, η ελπίδα για ένα τέλος στην εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και η σημαντική υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων έφεραν τους αγοραστές πίσω στην αγορά», σχολίασε ο Adam Turnquist της LPL Financial. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα οικονομικά δεδομένα και τα κέρδη των εταιριών, είναι οι εποχικοί ουραίοι άνεμοι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάκαμψη των μετοχών.

Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας με τις καλύτερες επιδόσεις για τον S&P 500, σύμφωνα με το Stock Traders’ Almanac. Ο Turnquist σημείωσε ότι ξεκινά επίσης την καλύτερη εξάμηνη περίοδο απόδοσης για την αγορά από το 1950. Ο S&P 500 έχει δημιουργήσει μέση απόδοση 7% από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, είπε.

Η περίοδος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων ολοκληρώνεται σταδιακά, με 400 εταιρείες του S&P 500 να έχουν ήδη αναφέρει τα τριμηνιαία οικονομικά τους αποτελέσματα. Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές θα αναμένουν επίσης τον πρόεδρο της Federal Reserve Jerome Powell, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να μιλήσει δύο φορές τις επόμενες ημέρες.

«Αν κοιτάξετε το σύνολο των δεδομένων που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, θα δείτε συνολικά μια πολύ ισχυρή εικόνα», είπε ο Bharat Ramamurti, πρώην αναπληρωτής διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου. «Θα εκπλαγώ αν η Fed αυξήσει τα επιτόκια ξανά φέτος και αυτό μπορεί κάλλιστα να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι έχουμε δει ήδη την κορυφή του κύκλου σύσφιξης».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street