Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υφυπουργός κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρος Κοτσώνης.

Εκλεγόταν βουλευτής Βουλευτής Κορινθίας από το 1989 έως το 2004, ενώ, διετέλεσε υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας από το 1996 έως το 2000, όπως και υφυπουργός Εθνικής Άμυνας από το 2003 έως το 2004. Ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974.

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ: Ονειρεύονται Νέα Ένωση Κέντρου – Συνάντηση Ανδρουλάκη – Κασσελάκη

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ γνωστοποιόντας την είδηση σημείωσε πως «αποχαιρετούμε με βαθιά θλίψη τον Θεόδωρο Κοτσώνη, έναν αφοσιωμένο αγωνιστή της Δημοκρατικής Παράταξης, που έφυγε σήμερα από κοντά μας».

«Άφησε το στίγμα του στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης του AIDS»

Σημειώνει ότι «ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974, εκλεγόταν Βουλευτής Κορινθίας από το 1989 έως το 2004, προσφέροντας τα μέγιστα στην τοπική κοινωνία».

Τονίζει πως «διετέλεσε υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας από το 1996 έως το 2000, αφήνοντας το στίγμα του στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης του AIDS, καθώς και υφυπουργός Εθνικής Άμυνας από το 2003 έως το 2004».

Καταληκτικά τονίζει πως «θα τον θυμόμαστε πάντοτε με σεβασμό για τη σπουδαία παρακαταθήκη στον πολιτικό βίο του τόπου. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ακόμη, ο Θεόδωρος Κοτσώνης υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (1994-1996 και 2000-2002), όπου κατείχε τη θέση του Αντιπροέδρου (1994-1995).

Επιπλέον, διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνέλευσης Ασφάλειας και Άμυνας. Ήταν, επίσης, μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και εκπρόσωπος του προέδρου του ΟΑΣΕ για τις χώρες της Ανατολικής Ασίας.

Από το 1982 έως το 1989 κατείχε την θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας Διώρυγας Κορίνθου (Α.Ε.ΔΙ.Κ.).

Το 1975, ο Θεόδωρος Κοτσώνης εξελέγη Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Ασκληπιείον Βούλας.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μένει χωρίς ερευνητικό σκάφος η Ελλάδα – Το ωκεανογραφικό «Αιγαίο» αποσύρεται
Επικαιρότητα |

Μένει χωρίς ερευνητικό σκάφος η Ελλάδα – Το ωκεανογραφικό «Αιγαίο» αποσύρεται

Γιατί έχει κολλήσει η διαδικασία αντικατάστασής του – Η απουσία ενός τέτοιου πλοίου απειλεί σοβαρά τις επιχειρησιακές δυνατότητες της χώρας και τα εθνικά της συμφέροντα στην έρευνα των θαλασσών