Ισχυρή απόδοση, με καλές προοπτικές βλέπει η Deutsche Bank για την Alpha Bank, στο note που συνοδεύτηκε της πρόσφατης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων 9μηνου της τράπεζας, στο οποίο και επιβεβαιώνει την τιμή στόχο στα 2 ευρώ, με σύσταση buy (αγορά).

Τα καθαρά κέρδη των 188 εκατ. ευρώ (208 εκατ. υποκείμενα) ξεπέρασαν τις προβλέψεις κατά +8% λόγω των ισχυρών βασικών εσόδων και του ελεγχόμενου κόστους, που αντισταθμίστηκαν εν μέρει από τις αρνητικές συναλλαγές και την υψηλότερη επίπτωση από τις συναλλαγές μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

Τράπεζες: Η απόκτηση των μετοχών του ΤΧΣ φέρνει στο φως τις αποτιμήσεις

Το κόστος κινδύνου (CoR) παρέμεινε ελάχιστα υψηλότερο, όπως αναμενόταν, οδηγώντας σε προσαρμοσμένο RoTE στο 13,9% το 3ο τρίμηνο του 2023 (12,8% 9μηνο του 2023), υπερβαίνοντας σαφώς τους στόχους, αναφέρει η Deutsche Bank.

Ανθεκτική η ποιότητα του ενεργητικού

Το επαναλαμβανόμενο κόστος ήταν ελαφρώς μειωμένο κατά περίπου -2% σε τριμηνιαία βάση, και επίσης χαμηλότερο από τη συναίνεση κατά το ίδιο ποσοστό, κυρίως λόγω του χαμηλότερου διοικητικού κόστους που αντισταθμίστηκε κάπως από το υψηλότερο κόστος προσωπικού και τις αποσβέσεις. Από την άλλη πλευρά, οι προβλέψεις για τα NPEs αυξήθηκαν κατά +4% με το CoR για τα καθαρά δάνεια να διαμορφώνεται στις 79 μ.β., σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τις προσδοκίες, με την τράπεζα να επαναλαμβάνει το στόχο της για το οικονομικό έτος στις 80 μ.β..

Οι προβλέψεις για NPEs μειώθηκαν κατά -5%, καθώς η πιστωτική ποιότητα παρέμεινε ισχυρή. Έτσι, ο δείκτης NPE μειώθηκε ελαφρώς στο 7,2% το 3ο τρίμηνο του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις