Να καταφέρουν να κάνουν κάθε δυνατό χιλιόμετρο με τα παλιά, ταλαιπωρημένα και πολλές φορές λιωμένα και διαλυμένα ελαστικά που έχουν στο αυτοκίνητό τους προσπαθούν όλο και περισσότεροι οδηγοί.

Όπως αναφέρουν οι επαγγελματίες, οι οδηγοί προσπαθούν να καθυστερήσουν όσο μπορούν την αντικατάσταση των φθαρμένων ελαστικών, καθώς η τιμή που καλούνται να πληρώσουν είναι αρκετά υψηλή.

Κομισιόν: Η φθορά των ελαστικών αποτελεί σημαντική πηγή ρύπανσης

Μπορεί η αγορά να έχει πλέον απόθεμα, ξεπερνώντας τα όποια προβλήματα προκάλεσε η πανδημία και τα μέτρα κατά της Covid-19. Και μπορεί τότε η διαθεσιμότητα να ήταν μικρή, τώρα λόγω τιμών τα αποθέματα μένουν στις αποθήκες περιμένοντας να… πατήσουν στο δρόμο.

Στα ύψη οι τιμές

Οι τιμές των ελαστικών έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ειδικότερα, ένα σετ ελαστικών που το 2021 κόστιζε 300 ευρώ, πλέον έχει αγγίξει τα 600 ευρώ, με τις αυξήσεις να κάνουν δύσκολη την αντικατάσταση και με τα χαμηλής ποιότητας ελαστικά.

Την ίδια ώρα, οι κάτοχοι SUV θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, με τις τιμές να ξεπερνούν ακόμα και ολόκληρο μηνιάτικο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σετ 4 ελαστικών που το 2021 κόστιζε 461 ευρώ, πλέον έχει φτάσει στα 962 ευρώ.

Πιο φτηνά στο εξωτερικό

Μπορεί να καταντάει μονότονο, αλλά και στα ελαστικά οι Ευρωπαίοι καταφέρνουν και πάλι να πληρώνουν λιγότερα από τους Έλληνες.

Ένα σετ 355/25 R21 που κοστίζει στην Ελλάδα 1016 ευρώ, στην Ιρλανδία οι οδηγοί θα το προμηθευτούν με 982,30 ευρώ, ενώ ένα σετ 225/55YR18 που στην Ελλάδα κάνει 353,28€ στην Ιρλανδία θα πληρώσει κανείς μόλις 204,56€.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία