Να ανοίξουν θέσεις long στα ελληνικά ομόλογα προτείνει στους επενδυτές η JP Morgan, μετά την υποαπόδοσή τους την περασμένη εβδομάδα έναν των ιταλικών. Όπως αναφέρει, ανέκδοτα στοιχεία υποδηλώνουν μέτριες ρευστοποιήσεις μακροχρόνιων ανοιγμάτων ελληνικών ομόλογων.

Όμως, όπως έχει επισημάνει, υπάρχει μια γενικά εποικοδομητική μεσοπρόθεσμη προοπτική για τα ελληνικά ομόλογα, με την JP Morgan να προβλέπει ότι θα διαπραγματεύονται σταθερά με spread έναντι των ιταλικών (25-60 μ.β.), δεδομένων των ισχυρών μακροοικονομικών/δημοσιονομικών θεμελιωδών στοιχείων, του σταθερού πολιτικού τοπίου και συνεχιζόμενων αναβαθμίσεων αξιολόγησης.

Από την πλευρά της αξιολόγησης, η DBRS και η S&P έχουν ήδη αναβαθμίσει την Ελλάδα σε επενδυτική βαθμίδα (IG) και αναμένει ότι η Fitch θα αναβαθμίσει την Ελλάδα σε IG κατά την αξιολόγηση της 1ης Δεκεμβρίου. Η JP Morgan υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τους κανόνες συμπερίληψης για τους δείκτες ευρωπαϊκών ομολόγων EGB, απαιτείται αξιολόγηση IG από τουλάχιστον δύο από τους τρεις οίκους αξιολόγησης (S&P, Moody’s και Fitch) για να αρχίσουν να περιλαμβάνονται τα ελληνικά ομόλογα σε αυτούς. Ως εκ τούτου, η αξιολόγηση της αξιολόγησης Fitch για την Ελλάδα την 1η Δεκεμβρίου θα είναι κρίσιμη.

Σε αυτό το πλαίσιο, η JP Morgan καταλήγει ότι η πρόσφατη υστέρηση των ελληνικών ομολόγων δημιούργησε ελκυστικά σημεία εισόδου σε θέση long, με τις αποδόσεις να διευρύνονται μετά την αναβάθμιση της Ελλάδας από την Fitch και τις πιθανές ροές που θα δημιουργηθούν από τη συμπερίληψη των ελληνικών τίτλων στους δείκτες των ευρωπαϊκών ομολόγων. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η JP Morgan εκτιμά ότι το ΑΕΠ της Ελλάδας θα αυξηθεί κατά 2,4% το 2023, με τον πληθωρισμό να ανέρχεται στο 4,2%. Επίσης βλέπει το πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,9%, με δημοσιονομικό έλλειμμα στο 1,3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές