Κατά την διάρκεια της αραβοϊσλαμικής συνόδου κορυφής, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αλ Σίσι ζήτησε «άμεση και άνευ όρων κατάπαυση του πυρός». Πρόσθεσε δε ότι «Η πολιτική της συλλογικής τιμωρίας στη Γάζα είναι απαράδεκτη».

Ακόμη, ο πρόεδρος της Αιγύπτου ανέφερε «Η διεθνής κοινότητα φέρει την ευθύνη για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Ζητάμε τον τερματισμό του αναγκαστικού εκτοπισμού των κατοίκων της Γάζας και την εισαγωγή ανθρωπιστικής βοήθειας.» Συνέχισε δε ζητώντας «την διεξαγωγή έρευνας για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου που διαπράχθηκε στη Γάζα».

Σε εξέλιξη η σύνοδος κορυφής του Ριάντ για το σφυροκόπημα της Γάζας

Τι ανέφερε ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ φέρει ευθύνη για «εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον του παλαιστινιακού λαού», κάνοντας έκκληση για τερματισμό της πολιορκίας της Λωρίδας της Γάζας.

Μιλώντας κατά την έκτακτη κοινή σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που διεξάγεται στο Ριάντ, ο πρίγκιπας διάδοχος έκανε επίσης έκκληση για άμεσο τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων και απελευθέρωση των ομήρων.

Από την πλευρά του, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε πως οι Παλαιστίνιοι αντιμετωπίζουν έναν «γενοκτονικό πόλεμο που δεν μπορεί να παραβληθεί με άλλον», καλώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ για να σταματήσει την επίθεσή του στη Γάζα.

Μιλώντας κατά την έκτακτη κοινή ισλαμοαραβική σύνοδο κορυφής στη σαουδαραβική πρωτεύουσα, ο Αμπάς είπε επίσης πως οι Παλαιστίνιοι χρειάζονται διεθνή προστασία απέναντι στις ισραηλινές επιθέσεις.

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν