Ήπιες πιέσεις δέχονται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αναμένουν τα προκαταρκτικά στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του τρίτου τριμήνου από τη ζώνη του ευρώ, μαζί με τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,01%, τον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών να χάνει 0,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,19% στις 7.411 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,01% στις 15.348 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,02% στις 7.085 μονάδες.

Περιμένοντας κρίσιμα μάκρο

Οι αγορές αναμένουν τις κρίσιμες ανακοινώσεις σήμερα για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης, καθώς θα φανεί η πορεία της οικονομίας εν μέσω επιταχυνόμενης νομισματικής σύσφιγξης. Επίσης αναμένεται η ανακοίνωση για το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία και την ευρωζώνη, η οποία θα δημοσιευτεί τις επόμενες ώρες.

Πέραν των παραπάνω όμως, ανακοινώθηκε το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο διαμορφώθηκε στο 4,2% το τρίμηνο έως τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS). Το ποσοστό παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Το ποσοστό απασχόλησης υπολογίστηκε στο 75,7%, μειωμένο κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Οι κενές θέσεις εργασίας την περίοδο Αυγούστου-Οκτωβρίου μειώθηκαν κατά 58.000 το τρίμηνο σε 957.000, παρουσιάζοντας πτώση σε 16 από τους 18 κλάδους της βιομηχανίας.

Την ίδια ώρα, ο πληθωρισμός στην Ισπανία διαμορφώθηκε στο 3,5% τον Οκτώβριο, σε ετήσια βάση. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,3% τον Οκτώβριο. Ο δομικός πληθωρισμός εμφανίστηκε με ετήσιο ρυθμό 5,2% και μηνιαίο ρυθμό 0,4% την αναφερόμενη περίοδο. Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή (ΕνΔΤΚ) σημείωσε μηνιαία αύξηση 0,3% και ετήσιο άλμα 3,5% τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές