Θετική στάση αναμονής τηρεί σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, περιμένοντας προφανώς την εξέλιξη στο βιβλίο προσφορών για τη διάθεση μέρους του ποσοστού που κατέχει στην Εθνική Τράπεζα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,58% στις 1.212,59 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,3 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,77% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.945,93 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 1,44% στις 971,34 μονάδες.

Θετικά τα μηνύματα

Μπορεί η αγορά να λαμβάνει θετικά μηνύματα από το book building για το ποσοστό του ΤΧΣ στην Εθνική, όμως θέλει να δει δύο στοιχεία. Το πρώτο είναι τα “ονόματα” που θα μπουν στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας και το δεύτερο είναι η τιμή που θα δοθεί το 20%, ίσως και λίγο παραπάνω, της Εθνικής. Άλλωστε, ότι το ενδιαφέρον είναι μεγάλο είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό και δεν αλλάζει μέχρι στιγμής τη συμπεριφορά αρκετών χαρτοφυλακίων που θέλουν να δουν τις λεπτομέρειες του placement.

Το παραπάνω επιβεβαιώνεται και από τη συμπεριφορά των τραπεζικών μετοχών, οι οποίες αν και απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών ημερησίως, δεν έχουν αλλάξει επίπεδο οι τιμές τους, είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση. Και όσο η αγορά θα περιμένει να δει την κατάληξη και της διαδικασίας της Εθνικής, θα παραμένει σε ένα στενό εύρος, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις σε επιλεγμένους τίτλους.

Τεχνικά, τώρα, η αγορά έδειξε να μπορεί να κρατήσει τα επίπεδα των 1.200-1.205 μονάδων, αν και χρειάζεται να βελτιώσει τις συναλλαγές της για να μπορέσει να δώσει ένα αποφασιστικό μήνυμα ότι μπορεί να δει με αξιώσεις τις 1.245 σε πρώτη φάση. Σε αντίθετη περίπτωση, το όριο ανοχής βρίσκεται στην περιοχή των 1.184 μονάδων, μια ζώνη τεχνικά αρκετά ευαίσθητη καθώς εκτός από τον κινητό μέσο όρο των 30 ημερών, 16 μονάδες χαμηλότερα κινείται οριζόντια ο κινητός μέσος όρος των 200 ημερών.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Πειραιώς και Εθνική, αν και άρχισαν με αρκετή επιφυλακτικότητα, κινούνται κοντά στο +2% και οδηγούν την αγορά. Άνω του 1% είναι και η άνοδος σε Cenergy, Motor Oil και Σαράντης.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Alpha Bank, Μυτιληναίος, Λάμδα, Eurobank, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Aegean, ΟΤΕ, Quest, Τιτάν και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ ήπια πτωτικά οι Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΛΧΑ, Autohellas, Jumbo, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών