Υπερκαλύφθηκε σε λίγα λεπτά της ώρας μετά το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών η διάθεση των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές ξεπέρασαν τα 5 δισ. ευρώ, στοιχείο ενδεικτικό της ζήτησης για τους τίτλους του συστημικού ομίλου.

Χρηματιστηριακές πηγές προεξοφλούν την επιτυχία του εγχειρήματος, εκτιμώντας ότι το ΤΧΣ θα επιτύχει την πώληση του 22% των μετοχών που κατέχει, ασκώντας το δικαίωμά του να διαθέσει επιπλέον 2% σε αυτή τη φάση.

Εφόσον επαληθευτεί αυτή η πρόβλεψη το ποσοστό του θα υποχωρήσει από το 40,39% στο 18,39% μετά τη λήξη της διαδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διεθνή σχήματα με μακροχρόνιο ορίζοντα, όπως η Fidelity και η Capital Group θα αποκτήσουν πακέτα μετοχών στην ελληνική τράπεζα, ενώ δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή στο μετοχικό της κεφάλαιο εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων.

Το βιβλίο προσφορών στο εξωτερικό και η δημόσια προσφορά στην Ελλάδα θα κλείσουν την ερχόμενη Πέμπτη και στη συνέχεια θα αποφασιστεί η κατανομή των προς διάθεση τίτλων στους επενδυτές που υπέβαλαν πρόταση.

Το εύρος τιμών έχει οριστεί μεταξύ 5 και 5,44 ευρώ. Πηγές της αγοράς τονίζουν ότι με δεδομένο το ισχυρό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τις πρώτες ώρες της διαδικασίας, το τίμημα για το 22% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας θα είναι ικανοποιητικό για το ΤΧΣ, το οποίο θα εισπράξει περί τα 1 δισ. ευρώ από τη συναλλαγή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις