Συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ θα έχει την Πέμπτη στο Σαν Φρανσίσκο ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC).

Συνάντηση Μπάιντεν – Σι: Όχι σε σινοαμερικανικές σχέσεις με όρους ανταγωνισμού, λέει η Κίνα

Ο Λόπες Ομπραδόρ, ο οποίος ταξιδεύει σπάνια εκτός Μεξικού, έχει επίσης προγραμματιστεί να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την επόμενη ημέρα στο περιθώριο των συναντήσεων της APEC.

Η ατζέντα

Η υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Αλίσια Μπαρτσένα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο Λόπες Ομπραδόρ και ο Σι θα συζητήσουν το εμπόριο καθώς και τον τρόπο βελτίωσης των διμερών αλυσίδων εφοδιασμού, στην πρώτη τετ α τετ συνάντηση των δύο ανδρών.

«Είναι μια πολύ σημαντική συνάντηση» δήλωσε η Μπαρτσένα , σημειώνοντας ότι η Κίνα ήθελε πάντα στενές σχέσεις με το Μεξικό.

Η ίδια δήλωσε ότι οι οικονομικές σχέσεις του Μεξικού με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών ΗΠΑ-Μεξικού, επισημαίνοντας τις αμερικανικές επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων που έρχονται στο Μεξικό.

Η μετανάστευση και η ασφάλεια των συνόρων, καθώς και οι προσπάθειες για τον περιορισμό της διακίνησης ναρκωτικών θα αποτελέσουν επίσης εξέχουσας σημασίας ζητήματα, είπε, σημειώνοντας ότι οι δύο πλευρές θα εξετάσουν πώς να ελέγξουν καλύτερα την άφιξη πρόδρομων ουσιών από την Ασία που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του θανατηφόρου οπιοειδούς φαιντανύλη.

Συνάντηση με τον Τζάστιν Τριντό

Η Μπαρτσένα δήλωσε ότι ο Λόπες Ομπραδόρ θα έχει επίσης διμερή συνάντηση με αξιωματούχους του Καναδά το απόγευμα της Πέμπτης, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος. Μεξικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η συνάντηση θα γίνει με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα