Σημαντική υποχώρηση κατά 6,9% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο του 2023 και κατά 6,1% στην ΕΕ σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι, ενώ σε σχέση με τον Αύγουστο 2023 κατέγραψε μείωση κατά 1,1% στην ευρωζώνη και κατά 0,9% στην ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις 4 χώρες της ΕΕ που κατέγραψαν αυξήσεις στη βιομηχανική παραγωγή σε ετήσια βάση. Πιο συγκεκριμένα αυξήσεις παρατηρήθηκαν στη Δανία (+2,8%), την Ελλάδα (+2,1%), την Κροατία (+1,6%) και τη Μάλτα (+0,4%).

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Σεπτέμβριο

Σύγκριση ανά κλάδο βιομηχανίας και κράτος-μέλος

Στη ζώνη του ευρώ σε ετήσια βάση, η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών μειώθηκε κατά 9,5%, των διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατά 8,1%, των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατά 6,7%, της ενέργειας κατά 5,8% και των ενδιάμεσων αγαθών κατά 4,5%.

Αντίστοιχα στην ΕΕ, η παραγωγή διαρκών καταναλωτικών αγαθών μειώθηκε κατά 8,9%, των κεφαλαιουχικών αγαθών κατά 8,1%, της ενέργειας κατά 5,5%, των ενδιάμεσων αγαθών κατά 5,0% και των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατά 4,3%.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες ετήσιες μειώσεις στην Ιρλανδία (-27,2%), το Βέλγιο (-14,0%) και την Εσθονία (-12,5%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή