Με την Εθνική να βρίσκεται στο επίκεντρο των συναλλαγών, το χρηματιστήριο Αθηνών προσπαθεί να ξεπεράσει τα «τζαρτζαρίσματα» που συμβαίνουν στη μετοχή και να βρεθεί σε απόσταση επαφής με τις 1.250 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,76% στις 1.248,81 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 43,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 10,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,02% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.043,61 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 2,32% στις 1.044,81 μονάδες.

Εθνική: Πόσα εισέπραξε το Δημόσιο από την πώληση του 22% – Πώς έγινε η κατανομή

Στο επίκεντρο η Εθνική

Όπως ήταν αναμενόμενο, η μετοχή της Εθνικής βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο (όχι ότι δεν ήταν τις προηγούμενες ημέρες), με τις εντολές να την οδηγούν στη ζώνη των 6 ευρώ ενόψει και της πίστωσης των νέων μετοχών στους συμμετέχοντες στην δημόσια προσφορά σε τιμή χαμηλότερη κατά 13% σχεδόν. Υπενθυμίζεται εδώ ότι την Τρίτη, 21 Νοεμβρίου, θα εμφανιστούν στα τερματικά των επενδυτών οι μετοχές που αποκτήθηκαν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στην τιμή των 5,30 ευρώ, έχοντας σαφές προβάδισμα πάνω από 13% από την τιμή που γράφει το ταμπλό σήμερα.

Έτσι λοιπόν τα «τζαρτζαρίσματα» των εντολών θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον στην αγορά, ειδικά μάλιστα καθώς σήμερα το μεσημέρι λήγουν και τα παράγωγα, με τις συναλλαγές ήδη να έχουν εκτοξευθεί καθώς ο όγκος που έχει διακινηθεί στην Εθνική ξεπερνά τα 5 εκατ. τεμάχια. Άλλωστε, η μεγάλη ζήτηση που εκδηλώθηκε και για τη δημόσια προσφορά της Εθνικής δεν ικανοποιήθηκε, με πολλά κεφάλαια να αναζητούν πλέον στο ταμπλό την έκθεση στην τραπεζική μετοχή.

Στο περιθώριο λοιπόν όλων των παραπάνω, ο γενικός δείκτη πλέον οδεύει προς τις 1.250 μονάδες, απαλλαγμένος από τις πιέσεις της αναζήτησης ρευστότητας από αρκετά χαρτοφυλάκια. Είναι ο επόμενος στόχος, ο οποίος εάν επιτευχθεί στο κλείσιμο της εβδομάδας θα είναι ένα ακόμη θετικό μήνυμα για την επόμενη ημέρα της αγοράς, επιστρέφοντας εκτός απροόπτου στους θετικούς μήνες του έτους.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική σημειώνει κέρδη 3,46% στα 5,98 ευρώ, ενώ βρέθηκε ακόμη και στο +9,86% ενεργοποιώντας call auction. Επίσης, διακινήθηκε και ένα πακέτο στα 6 ευρώ, ύψους 250 χιλιάδων τεμαχίων, με τον τζίρο που έχει διακινήσει η μετοχή να ξεπερνά τα 33 εκατ. ευρώ.

Άνω του 2% είναι η άνοδος σε Πειραιώς, Alpha Bank, ΕΛΧΑ και Βιοχάλκο, ενώ η Eurobank είναι στο +1,56% και η ΔΕΗ στο +1,08%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Coca Cola, Motor Oil, Μυτιληναίος, Aegean, Λάμδα, Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα, Cenergy και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, ο Ελλάκτωρ χάνει 1,82%, με τις ΕΥΔΑΠ, Quest, ΟΠΑΠ, Autohellas και Σαράντη να κινούνται σε αρνητικά εδάφη. Χωρίς μεταβολή οι Τέρνα Ενεργειακή και Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες