Η Amazon.com  ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι μειώνει θέσεις στη γνωστή μονάδα της φωνητικής βοηθού Alexa, επικαλούμενη «μετατόπιση» των επιχειρηματικών προτεραιοτήτων και μεγαλύτερη εστίαση στη γεννετική τεχνητή νοημοσύνη, αναφέρει το Reuters.

Οι περικοπές αφορούν «αρκετές εκατοντάδες» υπαλλήλους που εργάζονται στην Alexa, σύμφωνα με το email. Μια εκπρόσωπος αρνήθηκε να διευκρινίσει πόσοι ακριβώς επηρεάζονται.

Amazon: Ξεκινά τις πωλήσεις αυτοκινήτων

«Μετατοπίζουμε κάποιες από τις προσπάθειές μας για να ευθυγραμμιστούμε καλύτερα με τις επιχειρηματικές μας προτεραιότητες και με αυτό που γνωρίζουμε ότι έχει μεγαλύτερη σημασία για τους πελάτες – το οποίο περιλαμβάνει τη μεγιστοποίηση των πόρων και των προσπαθειών μας που επικεντρώνονται στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη», ανέφερε στο email ο Daniel Rausch, αντιπρόεδρος της Alexa και της Fire TV. «Αυτές οι αλλαγές μας οδηγούν στο να διακόψουμε ορισμένες πρωτοβουλίες».

Η Amazon έχει προχωρήσει σε περικοπές σε διάφορα τμήματα την τελευταία εβδομάδα, μεταξύ άλλων στα τμήματα μουσικής και παιχνιδιών και σε ορισμένους θέσεις στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού.

Συγκεκριμένα, μόλις πρίν απο λίγες ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι η εταιρία -κολοσσός είχε προχωρήσει σε νέες περικοπές, αυτή τη φορά στο τμήμα Μουσικής και πως υπάλληλοι στη Βόρειο Αμερική , τη Λατινική Αμερική και στην Ευρώπη είχαν ειδοποιηθεί για την κατάργηση των θέσεων. Δεν έγινε γνωστό πόσους εργαζόμενους επηρέασαν οι περικοπές στο τμήμα Μουσικής. Ανάλογες περικοπές έγιναν και στο τμήμα Παιχνιδιών (Game Division) .

Οι απολύσεις είναι οι τελευταίες σε μια σειρά περικοπών θέσεων εργασίας από την Amazon τον περασμένο χρόνο, οι οποίες επηρέασαν περισσότερους από 27.000 υπαλλήλους στο εταιρία -γίγαντα του παγκόσμιου ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή