Την ώρα που αρκετοί επικροτούν τις κινήσεις της Amazon για να διασφαλίσει ότι η τεχνολογία είναι ασφαλής για τα παιδιά, αρκετοί είναι εκείνοι που ανησυχούν ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα  μπορούσε να προκαλέσει πολλά προβλήματα.

Η Generative AI, γνωστή για τη δημιουργία φανταστικής τέχνης που βασίζεται σε μηνύματα κειμένου, εισβάλλει πλέον σε μια από τις πιο ιερές στιγμές των γονέων με τα παιδιά τους: την αφήγηση παραμυθιών πριν τον ύπνο.

Διαβάστε επίσης – «Θύμα» των απολύσεων της Amazon η Alexa

Η Amazon εντάσσεται πλέον στην τρέλα της τεχνητής νοημοσύνης, και με βάση μια νέα δυνατότητα της Alexa, δημιουργεί σύντομες ιστορίες πέντε σκηνών για παιδιά με βάση ορισμένες προτροπές. Η λειτουργία, που ονομάζεται «Δημιουργία με την Alexa», επιτρέπει στα παιδιά και τους γονείς να επιλέξουν από θέματα όπως το υποβρύχιο, το μαγεμένο δάσος και η εξερεύνηση του διαστήματος και να διαλέξουν έναν χαρακτήρα, μια περιγραφική λέξη και ένα χρώμα. Στη συνέχεια, κάθονται αναπαυτικά και περιμένουν καθώς το AI έρχεται με διαφορετικές ιστορίες, σκηνές, ηχητικούς διαλόγους και μουσική υπόκρουση.

Προβληματισμοί

Η εταιρεία διαμηνύει ότι υπάρχουν όλες οι δικλείδες ασφαλείας, ότι η τεχνολογία αυτή δεν θα κάνει τίποτα ακατάλληλο για τα μικρά αυτιά και το Create With Alexa για παιδιά και γονείς μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση περισσότερων κοινών εμπειριών. Ωστόσο, οι ερευνητές της τεχνητής νοημοσύνης προειδοποιούν ότι οι ιστορίες που δημιουργούνται με γενετική τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσαν να θολώσουν την κατανόηση των ικανοτήτων και της νοημοσύνης της τεχνητής νοημοσύνης από τα παιδιά.

Η δυνατότητα, η οποία είναι διαθέσιμη σε συσκευές Echo Show, βασίζεται σε παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη, αλγόριθμους που χρησιμοποιούν υπάρχον περιεχόμενο για τη δημιουργία νέου περιεχομένου. Συγκεκριμένα, εφαρμόζει ένα γλωσσικό μοντέλο, το οποίο απορροφά μεγάλες ποσότητες κειμένου για να μάθει πώς να κατασκευάζει προτάσεις παρόμοιες με τον τρόπο που μιλάνε οι άνθρωποι. Ο αλγόριθμος που δημιουργεί η Alexa εκπαιδεύεται σε μια βάση δεδομένων εμπορικά διαθέσιμων γραφικών, καθώς και στο ιδιόκτητο περιεχόμενο της Amazon.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Amazon εισβάλλει στην τεχνολογία αφήγησης. Το 2017, η εταιρεία κυκλοφόρησε το Magic Door, ένα διαδραστικό παιχνίδι περιπέτειας που επιτρέπει στους χρήστες να αποφασίζουν για κάθε βήμα της ιστορίας. Η μη γραμμική εμπειρία δεν χρησιμοποιεί κανένα είδος τεχνητής νοημοσύνης, αλλά έχει 200 ​​διαφορετικές σκηνές. Παρόμοια με το «Δημιουργία με την Alexa», δίνει στους χρήστες την υπηρεσία να επιλέξουν συνθήματα όπως ρυθμίσεις όπως δάση, θάλασσες και μαγεμένες εκτάσεις και να αποφασίσουν ποια σκηνή θα παίξει στη συνέχεια. Νωρίτερα φέτος, η Amazon κυκλοφόρησε επίσης το CodeWhisperer, έναν βοηθό κωδικοποίησης που λειτουργεί με μηχανική μάθηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης