Η σεισμική δραστηριότητα αυξάνεται γύρω από το ηφαίστειο Fagradalsfjall, το οποίο αναμένεται να εκραγεί τις επόμενες ημέρες

Η Ισλανδία προετοιμάζεται για μια τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη που θα μπορούσε να εξαφανίσει μια ολόκληρη πόλη, να απελευθερώσει τοξικές αναθυμιάσεις και να προκαλέσει εκτεταμένη αναστάτωση.

Ισλανδία: Σε κίνδυνο η ηλεκτροδότηση της χώρας – Ανοίγουν τάφρο για τη λάβα

Η χώρα ανακοίνωσε εκκένωση και κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς η σεισμική δραστηριότητα αυξάνεται γύρω από το ηφαίστειο Fagradalsfjall, το οποίο αναμένεται να εκραγεί τις επόμενες ημέρες.

Η daily mail φέρνει στο φως ηχητικό απόσπασμα χάρη σε μια εφαρμογή που μετατρέπει τις σεισμικές συχνότητες σε ήχο με τη βοήθεια του ‘Earthtunes’ , το οποίο αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο Northwestern.

Στο ηχητικό απόσπασμα ακούγεται ένα τρομακτικό βουητό τη στιγμή που η περιοχή πλήτεται από εκατοντάδες σεισμικές δονήσεις.

4.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην πόλη Γκρίνταβικ λόγω της γειτνίασής της με το ηφαίστειο Fagradalsfjall

«Η δραστηριότητα είναι τρομακτική», δήλωσε η σεισμολόγος Suzan van der Lee, η οποία ανέπτυξε από κοινού την εφαρμογή Earthtunes. ισλανδία

«Οι Ισλανδοί σεισμολόγοι παρακολουθούν τους σεισμούς, την αυξανόμενη ένταση τους αλλά και τα μεταβαλλόμενα μοτίβα τους».

Υπενθυμίζεται πως περίπου 4.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην πόλη Γκρίνταβικ λόγω της γειτνίασής της με το ηφαίστειο Fagradalsfjall στη χερσόνησο Reykjanes, ενώ το δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο Blue Lagoon έχει επίσης κλείσει.

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα