Το Utqiagvik της Αλάσκας (πρώην Barrow) αποχαιρετά το φως της ημέρας για το υπόλοιπο του 2023. Το Σάββατο οι κάτοικοί του θα δούν το τελευταίο ηλιοβασίλεμα. Ο ήλιος θα δύσει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2024.

Το Utqiagvik εισέρχεται στη λεγόμενη «πολική νύχτα». Αυτό σημαίνει ότι ο ήλιος θα δύσει και δεν θα ανατείλει ξανά τις επόμενες 65 ημέρες.

Το άγριο «ξύπνημα» του χειμάρου Μέντενχολ που φοβίζει τους επιστήμονες

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Μέχρι και τις 23 Ιανουαρίου του 2024, οι περίπου 4.500 κάτοικοι της βορειότερης πόλης των ΗΠΑ, δεν θα δούν τον ήλιο καθώς το Utqiagvik βρίσκεται κοντά στον Βόρειο Πόλο αλλά και εξαιτίας της κλίσης της Γης. Το αποτέλεσμα είναι να παρατηρείται μία παρατεταμένη περίοδος σκοταδιού η οποία διαρκεί για 65 ολόκληρες ημέρες.

Παρά ταύτα, οι κάτοικοι είναι συνηθισμένοι στον «σκοτεινό χειμώνα» και συνεχίζουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες μέχρι να ξανά δούν το φως του Ήλιου να ανατέλλει πάνω από τον ορίζοντα.

Η απομακρυσμένη πόλη της Αλάσκας, 500 χλμ. βόρεια του αρκτικού κύκλου, καταγράφει την υψηλότερη θερμοκρασία (κατά μέσο όρο κάτω από το μηδέν) από το Δεκέμβριο έως το Μάρτιο ενώ η χαμηλότερη μπορεί να φτάσει ακόμη και τους -40 βαθμούς Κελσίου.

Φιλοξενεί τους ανθρώπους της φυλής Iñupiat καθώς και πολλούς επιστήμονες που έχουν έρθει στην περιοχή για δουλειά.

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος
Ευρωεκλογές: Το φάντασμα της αποχής και το μαύρο μπλοκ
Επικαιρότητα |

Tι πρόκειται να δούμε στις ευρωεκλογές – Το φάντασμα της αποχής και το μαύρο μπλοκ

Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές στα κομματικά επιτελεία για τις ευρωεκλογές με το μεγάλο στοίχημα να είναι η συμμετοχή των πολιτών και ο μεγάλος φόβος η άνοδος της ακροδεξιάς.

Ρωσία: Έμμεσες απειλές του Κρεμλίνου στην Ευρώπη
Επικαιρότητα |

«Κίνδυνος» για την ασφάλεια της ΕΕ οι δηλώσεις Μακρόν και Βρετανού ΥΠΕΞ, προειδοποιεί το Κρεμλίνο

Τα βρετανικά όπλα που «μπορούν να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας» και η «αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος» – Δεν εξετάζουμε τέτοιο ενδεχόμενο, λέει η Δύση